:
Breaking News

Vizsgálatot kap a Wizz Air is, ők Váradi kiszivárgott beszéde miatt

Nagy port kavart a héten, hogy a Wizz-vezér egy megbeszélésen arról panaszkodott, fáradtak a dolgozók. A cég szerint nemcsak a pilótákról volt szó, de a pilótákat védő nemzetközi szervezetek alaposan kiakadtak. Most vizsgálat indul.

A légitársaságok szabályozó hatóságai vizsgálatot indítottak a Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József megjegyzései miatt. Arra szólította fel a személyzetet, hogy dolgozzanak a fáradtságuk ellenére is, miután korábban szabadságot próbáltak kivenni – írja az Index.

Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) pénteken közölte, hogy a pilóták szakszervezeteinek aggodalmára vizsgálja Váradi megjegyzéseit, amelyek egy kiszivárgott videó felvételen kerültek nyilvánosságra. A Wizz Air az EASA folyamatos felügyelete alatt áll, szigorúan betartva (és néha túllépve) az alkalmazandó jogi követelményeket – tették hozzá. Az EASA most kivizsgálja a vádakat és dönt arról, hogy szükségesek-e további felügyeleti lépések az ügyben.

A szakszervezetek korábban felháborodásuknak adtak hangot, miután Váradi József, a magyarországi székhelyű fapados légitársaság vezérigazgatója azt mondta a dolgozóknak, hogy túl sokan vesznek ki szabadságot fáradtságra hivatkozva, és hogy

„néha szükség van arra, hogy extra kilométert tegyenek meg”.

Egy biztonsági szakértő arra figyelmeztetett, hogy a jelenlegi káosz, a koronavírus utáni repülőtéri sorban állás és az utolsó pillanatban törölt járatok hozzájárulnak a kimerültséghez.

„Nem tudjuk működtetni az üzletet, ha a bázis minden ötödik embere azért jelent beteget, mert az fáradt. Mindannyian fáradtak vagyunk, de néha szükség van arra, hogy extra kilométert tegyünk”

– mondta Váradi József egy cégen belüli videóüzenetben. A légitársaság azt közölte a videóra, hogy a vezérigazgató nem kifejezetten a pilótákról beszélt és hangsúlyozták, hogy minden megtesznek a biztonságos repülésért.

Nem az EASA-tól, hanem a Fővárosi Kormányhivataltól, de vizsgálat indult a magyar piac egy másik fontos fapados szolgáltatója, a Ryanair ellen is, mivel áttolták a kormány által kivetett utasadót azokra, akik július 1-jétől rendelkeznek foglalással.

The post Vizsgálatot kap a Wizz Air is, ők Váradi kiszivárgott beszéde miatt appeared first on Forbes.hu.