:

Foci: meg is van a nyár első 100 millió eurós üzlete

A Benfica bejelentette, hogy megegyezett a Liverpool FC-vel Darwin Núñez eladásáról.

A The Athletic azt írja, hogy az uruguayi támadó ára 75 millió euró, ami különböző feltételek teljesülése esetén 100 millió euróra emelkedhet. A 22 éves Núñez hatéves szerződést köthet a Liverpoollal, ma érkezik orvosi vizsgálatra, ha minden rendben, akkor már csak alá kell írnia új szerződését.

Az uruguayi válogatott a szezon 41 meccsén 34 gólt lőtt. A Liverpool Sadio Manét pótolhatja vele, aki már elköszönt a csapattársaitól és a Bayernbe tart, bár a Liverpool a bajorok 30 millió fontos ajánlatát is visszadobta a múlt héten.

A nyári átigazolási szezon első nagy üzlete ezzel meg is van, Darwinra sokan pályáztak, de a Liverpool bankot robbantott, biztosra ment.

Az angol csapat az előző szezonban megnyerte a Ligakupát és az FA-kupát, de a Bajnokok Ligája döntőjében 1-0-ra kikapott a Realtól, a bajnoki versenyfutásban pedig egy ponttal maradt le a Manchester City mögött.

Eddig a nyár üzlete

Két nagy üzletet már bejelentettek: a norvég Erling Håland a Manchester Citybe igazolt a Dortmundból, a 60 millió eurós vételárral a németek jó üzletet kötöttek, a nagy pénz a norvég csatárzseni fizetésére megy majd, amivel az angol Premier League egyik legjobban fizetett játékosa lesz. A 21 éves játékos heti 375 ezer fontot, azaz közel 175 millió forintot visz majd haza.

A másik dealt pedig a francia Mbappé kötötte jelenlegi kenyéradójával, a Paris Saint-Germainnel, csillagászati fizetést elfogadva (100 millió eurós aláírási pénz mellé évi 50-60 millió eurós fizetés) maradt Párizsban, visszautasítva ezzel a Bajnokok Ligáját megnyerő Real Madrid ajánlatát.

The post Foci: meg is van a nyár első 100 millió eurós üzlete appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés