:

6 kiülős hely élő zenével, ahova most hétvégén is elmehetsz és jó lesz neked

6 kiülős hely élő zenével, ahova most hétvégén is elmehetsz és jó lesz neked

Egy frissítő szörp vagy fröccs, árnyékot adó fák, a barátaid és zene = a tökéletes nyár este. Mutatjuk, hova érdemes menni ezekért.

Nomád Bár

„Mezítlábas Duna-parti közösségi szórakozóhely a nyárfák alatt” − így mutatja be magát a nagymarosi Nomád Bár, ami a valóságban sokkal inkább emlékeztet fesztiválhelyszínre, mintsem bárra. És éppen ez az, ami olyan vonzóvá teszi: van szabadstrand, dzsungel, vízi hinta, kenu, bogrács és sátorhely, meg persze olyan programok, mint a Parno Graszt-koncert, a Zengető, az önismereti diszkó vagy a drum’n bass est. A kutyád semmiképp se hagyd ki a buliból, mert itt biztosan szerez majd új barátokat.

Programajánló:
Június 25. SUFNI − Mesterházy Ákos és barátai DJ szettje

Forrás: Nomad Facebook

Esernyős

Az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft., kevésbé hivatalos nevén csak Esernyős egy helyszínen belül kávézó, koncerthely, kortárs galéria, kertmozi és közösségi tér. A Fő téri placc tökéletesen hozza a klasszikus Óbuda-hangulatot: romantikus, intim és közben felemelő, egy valódi kulturális csemege azok számára, akik szeretik a képzőművészetet, a zenét, a filmeket.

Programajánló:
Június 22. A Bence kalandjai-koncert

Forrás: Esernyős Facebook

Pontoon

Bár a Pontoon abban az időszakban került igazán közel a szívemhez, amikor még a Lánchíd lábánál volt, az új, de remélhetőleg átmeneti, hajós megoldás sem maradhat le a listáról. Nem tudom, hogy az-e a jobb, hogy a hét minden napjára szerveznek programot, vagy az, hogy mindez ingyenes, mindenesetre a Pontoon hatalmas jackpot a belvárosi zenerajongók életében. A víz közelsége pedig csak még tovább tetézi az élményt.

Programajánló:
Június 18. Ivan and the Parazol akusztik duó

Forrás: Pontoon Facebook

Miamor Római

A Rómain gyakorlatilag bármelyik helyet ajánlhatnánk, hiszen a nyári hónapokban a Fellini, a Két Rombusz és a Nap bácsi terei is zenével telnek meg, de a Miamort talán még kevesebben ismerik, hiszen csak tavaly nyitotta meg kapuit. Ez a kert a Római első ételudvara − a Las Vegans és a Smoke Riders is kapott bent spotot − , de lehet bográcsozni, röplabdázni, pingpongozni, teqballozni is, és nem utolsó sorban koncerteket hallgatni.

Programajánló:
Június 16. Simon Templar-koncert

Forrás: Miamor Facebook

Nico bar

A Batthyány téri zenerajongók legújabb kedvenc helye, a Nico Bar egy éve nyitotta meg kapuit egy szuterénhelységben, amihez hál’istennek egy terasz is tartozik. A Nicóra több cikkben is hivatkoztak úgy, mint a Nemdebár berlini hangulatú testvére: bohém, kicsit letisztult, kicsit formabontó, a budai bárokhoz képest harsány. Sajnos a nyári programjukat ismeretlen okokból kifolyólag még nem tették közzé, de a tavalyi egyszálgitáros koncertek után bizakodók vagyunk.

Forrás: Nico Bár

Zsiráf

A Zsiráf zenei felhozatalában kicsit kilóg a sorból, ugyanis a budai és a pesti egységben főként a mainstreamebb előadók és DJ-k táncoltatják meg a közönséget. A két open-air helyszínt a 4BRO csapat tagjai üzemeltetik, és ügyelnek rá, hogy a sok tánc mellett éhesek se maradjunk. Itt is van Smoke Riders és La Cabina, időnként piknikeket szerveznek, és rengeteg különböző koktélból, limonádéból, borból választhatunk.

Programajánló:
Június 22. Freddie-koncert

Forrás: Zsiráf Facebook

The post 6 kiülős hely élő zenével, ahova most hétvégén is elmehetsz és jó lesz neked appeared first on Forbes.hu.