:

Csányi Sándor barátja vette meg az államtól Tihanyi Yacht Clubot

Eladta márciusban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a Tihanyi Yacht Clubot, valamint a közvetlenül mellette elterülő kikötőt. A területet a Forbes leggazdagabbjainak listáján 35. helyen álló Nagy György cége vásárolta meg 1,63 milliárd forintért.

Az rtl.hu értesülése szerint a HO-ME 2000. Kft. az új tulajdonosa a közvetlenül a Balaton partján, a tó egyik legfelkapottabb részén elhelyezkedő, több mint 10 ezer négyzetméteres ingatlannak.

Az árat Nagy György tájékoztatása szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által felkért értékbecslő állapította meg.

Az üzletember a Vasas egyik tulajdonosa, az OTP igazgatóságának tagja, sokan pedig Csányi Sándor bankvezér egyik fontos gazdasági partnerének tartják. A telken továbbra is kikötői, szállodai és vendéglátói tevékenységet folytatnak majd – írja az rtl.hu.

Az ingatlant nem árverés útján értékesítették, mivel Nagy szerint az elmúlt években a többségi tulajdonában álló cég bérelte a területet az államtól, így „az érvényben levő szabályozások alapján” lehetősége nyílt a vásárlásra.

Az üzletember azt is megjegyezte, hogy az elmúlt időszak felújításait saját erőből finanszírozta. Nem akar változtatni a jelenlegi profilon, azaz tervek szerint továbbra is kikötői, szállodai és vendéglátói tevékenységet folytatnak majd a területen.

The post Csányi Sándor barátja vette meg az államtól Tihanyi Yacht Clubot appeared first on Forbes.hu.