:
Breaking News

A világbajnoknak is feltűnt, hogy gombamód szaporodnak a hazai stadionok

A világbajnoknak is feltűnt, hogy gombamód szaporodnak a hazai stadionok

Alessandro Del Piero, az olasz futball egyik legikonikusabb alakja a CIB Italia Focitáborának arca. A világ- és sokszoros olasz bajnok itt van Budapesten, ott ült a bankárok közt a sajtótájékoztatón és bár úgy tűnt, kicsit unja, azért hozzátette a magáét.

Alig tudott bejönni a terembe. Elvileg volt az elején némi protokollfotózás, de szerintem még a helyi cibesek sem számítottak arra, hogy zsongják körbe az egyszeri sajtómunkások és vendégek Alessandro Del Pierót. A világ- és sokszoros olasz bajnok, Bajnokok Ligája-győztes futballista, a 90-es és 2000-es évek egyik legkiemelkedőbb támadója lazán, de baromi elegánsan, feketés nadrágban, sötétkék ingben, világoskék zakóban érkezett, türelmesen állta, mosolyogta és dedikálta végig a kötelező köröket.

A CIB és a Generali csapata, középen Del Pieróval.

Egy nappal vagyunk a Nemzetek Ligája csoportköre után, épp tegnap kapott ki az olasz válogatott elég csúnyán a németektől, a magyar csapat viszont szinte elképzelhetetlen, 4-0-ás győzelmet aratott Angliában. Az olasz bankárok a sajtótájékoztató elején meg is viccelték a futballistát: gratulálnak a fiatal focistáknak, de nem ám az olaszoknak, hanem a magyaroknak. És persze a diplomatikus protokoll előírja, de akkor is picit borzongató érzés, ahogy az olasz üzletemberek és egy világbajnok focista megtapsolják a magyar válogatottat.

Aminek szövetségi kapitánya olasz – ezt azért többször hangosan elmondták.

Miért is van itt Del Piero?

Amúgy az alkalom, amiért Del Piero ma itt van, a CIB Italia Focitábor. A CIB Bank és anyavállalata, az olasz Intesa Sao Paolo, szövetkezve a Generalival két év kihagyás után negyedéjre rendezi meg a tábort Budapesten. 120 darab, 10-14 éves gyerek ismeri majd meg a profi edzésmódszereket, olyan települések iskoláit keresik meg a lehetőséggel, ahol korlátozott a hozzáférés a sportoláshoz.

A három legügyesebb gyerek pedig a családjával együtt mehet Olaszországba, hogy a többi regionális tábor győztesével edzhessen tovább. A tábor ingyenes, a szervező cégek állják a költségeket.

Jöttek a sajtóeseményre bankárok, mindkét cég képviselői, akik a cégüket, a tábort vagy a társadalmi felelősségvállalást dicsérték. De azért érződött az egész eseményen: mindenki más azért jött, hogy a végén Del Pierót elkapja. Itt van azért pár gondolat, amit az üzletemberek fontosnak tartottak.

Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója szerint a focitáborba főleg társadalmilag elmaradott területekről érkeznek a fiatalok, ők nem is tudnának részt venni ilyen szakmai színvonalú edzésprogramban.Marco Elio Rottigni, az Intesa Sao Paolo csoport nemzetközi leányvállalatokért felelős vezetője inkább saját cégét, mintsem a programot dicsérte. Cégcsoportja 2022 és 2025 között 115 milliárd eurót fordít a közösségekre és zöld átállásra, valami félmilliárd euróval támogatja a rászorulókat.Gianluca Colocci, a Generali CEE Holding fejlesztési igazgatója azt emelte ki, hogy a tábor támogatásával a Generali tovább erősíti a szolidaritás és befogadás kultúráját népszerűsítő kezdeményezések iránti elkötelezettségét.

És mit mond erről Del Piero?

Mindeközben Alessandro Del Piero, ha nem is látványosan, de érezhetően unatkozott. Maga elé bámult, gondolatai elkalandoztak, a karkötőit piszkálta, próbált úgy tenni, mintha fejben itt lenne. Aztán csak megkapta a mikrofont, hogy hozzátegye a magáét.

Del Piero a kamerának is megköszönte, hogy ott van.

„Azt hittem, aláírtam már kellő mennyiségű mezt, de úgy látszik, hogy további kihívások várnak rám” – kezdte mosolyogva. Udvariasan megköszönte nagyjából mindenkinek, aki a teremben ült, hogy ott ülnek a teremben és még ő is velünk lehet. Büszke arra, hogy ő a program arca és meghívták ide.

Del Piero inkább a sportról beszélt, mintsem üzletről. „Magyarországon ma az egyetlen olasz, aki őszintén mosolyog, az Marco Rossi, a magyar szövetségi kapitány” – mondta. Állítólag sajnálja, hogy nem a magyar meccset nézte tegnap az olasz helyett, de az eredményeket tekintve az érthető.

Azt viszont megjegyezte, milyen fejlődést lát Magyarországon: szerinte óriási lépéseket tettünk előre a sport terén. A tolmács fordításában azt mondta:

a Puskás Stadion, egyéb sportlétesítmények és stadionok gombamód szaporodnak a városban.

Szóval a világbajnoknak is egyből feltűnt Orbán Viktor és kormányainak egyik legfőbb társadalompolitikai törekvése.

Borítókép és képek: CIB Bank

The post A világbajnoknak is feltűnt, hogy gombamód szaporodnak a hazai stadionok appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés