:

Kétmillió forinttal is drágulhatnak a Teslák

Kétmillió forinttal is drágulhatnak a Teslák

Újabb áremelést hajtott végre Elon Musk autóipari vállalata, a Tesla. A TechCrunch információi szerint egyes modellek ára akár 6 ezer dollárral (több mint kétmillió forinttal) is emelkedhet. Nem ez az első drágulás 2022-ben az autógyártónál, idén márciusban például egy hónapon belül kétszer is történt emelés, igaz kisebb mértékben. Ahogy azt már megszokhattuk, a vállalat most sem adott magyarázatot az áremelésre, és csak az Electrek oldal összehasonlításából derült fény a drágulásra. Azonban tekintve, hogy

más autógyártók is hasonló emeléseket hajtottak végre, valószínűleg az infláció, az ellátási problémák és a kínai termelés lassulása is közre játszhat.

Áprilisban, a Tesla első negyedéves jelentésének közzétételekor Elon Musk vezérigazgató azt mondta, szerinte az infláció mértéke a bejelentettnél is rosszabb lesz, és valószínűleg egész 2022-ben kitart majd. Emellett azt is megjegyezte, hogy a globális nyersanyag-ellátási problémák akadályozhatják a jövőbeli termelést. Ennek hatására leépítésekbe kezdett a Tesla, ráadásul nem túl szimpatikus kijelentésében Musk azt is bejelentette, hogy aki nem adja fel a home office munkavégzést, kereshet magának másik munkahelyet.

A luxus elektromosautók esetében számottevő mértékű a drágulás. A kétmotoros Tesla Model X városi terepjáró hosszabb hatótávú modellje 115 ezer dollárról 121 ezer dollárra emelkedett, ami 6 ezer dolláros drágulást jelent. A szintén kétmotoros Tesla Model S ára 100 ezerről ugrott fel 105 ezerre, ennek alapján a drágulás 5 ezer dollár. Mindkét modellből készül Plaid széria, ezek ára nem változott. A Tesla Model Y esetében 2-3 ezer dollár körüli drágulás ment végbe, csakúgy mint a Model 3 esetében.

Lányi Örs további cikkei Az EU megfenyegette a technológiai óriásokatLezárult egy korszak, vége az Internet ExplorernekÖtszázszor nagyobb az internet, mint amit látunk

The post Kétmillió forinttal is drágulhatnak a Teslák first appeared on 24.hu.