:
Breaking News

Elon Musk vesztét okozhatja a kutyás kriptovaluta

Elon Musk vesztét okozhatja a kutyás kriptovaluta

Az elmúlt hetek kriptopiaci összeomlását követően több százmilliárd dollárnyi virtuális vagyon égett el, ami nyilvánvalóan felbőszítette a befektetőket. Korábban ugyanis arról lehetett hallani, hogy a kriptóba történő invesztálás azért is lehet kifizetődőbb, mint a tradicionális üzleti befektetések, mert azok alakulását nem befolyásolják közvetlenül a piaci tendenciák.

Egy Dogecoin befektető emiatt csoportos keresetet nyújtott be csütörtökön a manhattani szövetségi bíróságon. A felperes azzal vádolja Elon Muskot, a Tesla és a SpaceX vezérét, hogy zsarolással reklámozta és hajtotta fel a kriptopénz árfolyamát. Indoklása szerint ugyanis Musk gyakran hozta szóba a kutyás mémmel ellátott kriptopénzt a közel százmillió követővel rendelkező Twitter-fiókján, írja a TechCrunch.

Úgy tűnik, hogy a felperes ezeket a tweeteket és Musk saját magát „Dogefather”-ként emlegető utalásait használja bizonyítékként annak bizonyítására, hogy Musk irányította a kriptopénz felfuttatását, és így felelős a befektetők káráért. A kriptovaluta az elmúlt napokban a közel 0,74 dolláros csúcsról 0,05 dollárra zuhant. A keresetben a felperes a Dogecoin befektetők veszteségének, 86 milliárd dollárnak a háromszorosát követeli  kártérítésként, mondván, ennyit veszítettek a befektetők azóta, hogy Musk először tweetelt róla.

Az alperesek hamisan és megtévesztően állítják, hogy a Dogecoin egy legitim befektetés, miközben egyáltalán nincs értéke. Amióta Musk és vállalatai 2019 óta tisztában voltak azzal, hogy a Dogecoin értéktelen, mégis népszerűsítették a kripotovalutát, hogy hasznot húzzanak a kereskedéséből. A felperes és a károsultak emiatt körülbelül 86 milliárd dollárt vesztettek ebben a piramisjátékban.

– jegyezte meg a felperes, Keith Johnson a panaszban.

Lányi Örs további cikkei Minden ötödik magyar telefonfüggőSaját nyelvet alkothatott egy mesterséges intelligenciaBehódolnak a nagy közösségi oldalak az EU-nak

The post Elon Musk vesztét okozhatja a kutyás kriptovaluta first appeared on 24.hu.