:

Ilyen az Aston Martin – a csuklódon (és ennyibe kerül)

Ilyen az Aston Martin – a csuklódon (és ennyibe kerül)

Aston Martin a Forma 1-ben és a Girard-Perregaux kollekciójában.

2021-ben az Aston Martin egyszerre több fronton tért vissza a Forma 1-be, ezt pedig meg kellett erősíteni egy óraipari együttműködéssel is. Nem csak, mint Forma 1-es csapat, de a Safety Car és a mentőcsapat sürgősségi járművét is a brit gyártó biztosítja. A Girard-Perregaux pedig a versenysport fejlett technológiai lehetőségeit meglovagolva különleges időmérőkkel támogatja meg a csapat Forma 1-es jelenlétét. 

A modern technológiai megoldások és a svájci tradíciók kiváló ötvözete a nemrég bemutatott Laureato Absolute Chronograph Aston Martin edition. 

A Laureato Absolute Chronograph Aston Martin Edition 306 darabban készül – ilyen távot, 306 kilométert kell megtegyen a két Aston Martin pilóta a brit nagydíjon.

Bár limitáltak, sorszámozva nem lesznek, „One of 306” feliratot találhatunk a hátlapon, darabjáért pedig 26 500 svájci frankot (10,5 millió forintot) kell leszurkoljunk. 

+ 0 kép a galériában + 0 kép a galériában Aston Martin a Forma 1-ben és a Girard-Perregaux kollekciójában. (3 kép)

A 44 milliméteres kronográf tokja 100 méterig vízálló, titán és a 2021-es Forma 1-es autókhoz felhasznált karbon különleges keveréke, fűszerezve egy csipet színezett gyantával. Ez utóbbi összetevő véletlenszerűen oszlik el az ötvözetben, így minden egyes óra teljesen egyedi mintázattal kerül ki a manufaktúrából. 

A jellegzetes tokforma már a hetvenes évektől elválaszthatatlan védjegye a Laureato típuscsaládnak, a 8 szögletű ráma, a szögletesen letörő tokfülek, a kor acél luxus-sportóráinak tipikus vonásai, mégis van a Laureato modellekben valami, ami miatt nem kerverjük össze egy Audemars Piguet Royal Oakkal, vagy egy IWC Ingenieur SL-lel. 

A GP03300-1058-as szerkezetet mindössze egy vékony Aston Martin logó takarja a zafírüvegből készült hátlapon. Nem tömegwerk, a Girard-Perregaux.

A gumiötvözet szíj sem hétköznapi: a különösen strapabíró FKM gumi és karbon ötvözete – jól formált, a csukló ívét szépen követő szíj, tökéletesen passzol az órához. 

The post Ilyen az Aston Martin – a csuklódon (és ennyibe kerül) appeared first on Forbes.hu.