:

Valaki 7,2 milliárd forintot fizetett, hogy steaket ehessen Warren Buffett-tel

Ez egy drága steak lesz.

Névtelenséget kérő licitáló fizetett 19 millió dollárt (mai árfolyamon 7,2 milliárd forintot) azért, hogy a legendás befektetővel, Warren Buffett-tel ebédelhessen. A licit az Ebay és egy San Franciscó-i alapítvány a Glide Foundation közös akciója volt. Utóbbi egy nonprofit szervezet, amely a szegénység, éhezés és hajléktalanság ellen küzd.

Nagy licit volt

A licit jóval alacsonyabb összegen, 25 ezer dolláron kezdődött június 12-én. Végül 19 000 100 dolláron állt meg – írja a CNN. Az Ebay korábban is szervezett hasonló licitet, amelyen sokmillió dollárt gyűjtöttek. Ekkora összeg azonban még sosem jött össze, az eddigi legmagasabb ajánlat 2019-ben érkezett, az akkor 4,5 millió dollár volt.

Idén összesen 53 millió dollár jött össze a különböző liciteken a Glide-nak, az úgynevezett „power lunch” viszont többet nem lesz repertoáron, így utoljára volt lehetőség ebédet venni Warren Buffett-tel. Az Ebay 2003 óta szervezte az aukciót, amelyet 2000-ben Susan Buffett, a befektető azóta elhunyt felesége kezdett el.

A szerencsés licitáló legfeljebb hét másik vendéggel vehet részt a privát ebéden a Smith & Wollensky New York-i steakházban.

The post Valaki 7,2 milliárd forintot fizetett, hogy steaket ehessen Warren Buffett-tel appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés