:

Több járatát is megszünteti nyáron munkaerőhiány miatt az Easyjet

A gatwicki reptér küzd munkaerőhiánnyal, ez rájuk is kihat.

A munkaerőhiánnyal indokolja az Easyjet, miért vágja meg nyárra a tervezett repülőjáratai számát. A brit fapados légitársaság szerint a földi kiszolgálószemélyzet hiánya és a közlekedésfelügyeleti késlekedések mind hozzájárultak ahhoz, hogy az utóbbi időben késtek a járataik és hogy többet törölniük is kellett.

A Skynews megjegyzi, hogy az Easyjethez hasonlóan több más légitársaság is azzal küzd, hogy az elmúlt két évben a covid miatt visszaeső forgalom után kilőtt a foglalások száma, a megnövekedett utasszámmal pedig nehéz megbirkózni.

Reptéri gondok

Az Easyjet azután jelentette be a járatritkítást, hogy múlt héten a London melletti Gatwick repülőtér vezetősége forgalmi korlátozásokat vezet be a munkaerőhiány miatt. A korlátozás a 160 ezer, júliusra, augusztusra és szeptemberre tervezett gatwicki járatból akár tízezret is törölni kell.

Az Easyjet vezetősége egyelőre nem árulta el, mennyi járatot törölnek a korlátozás miatt. Mindenesetre azt ígérik, az érintett utasaikat időben értesítik, hogy egy másik időpontra újra tudják foglalni a jegyeiket.

Áthárítják az extrapofitadót

Múlt héten azzal került be a hírekbe itthon az Easyjet, hogy bejelentette: át fogja hárítani az utasokra az extraprofitadót.

Kérdéseket küldtünk a Easyjetnek, hogy magyarországi járatokat érint-e a döntésük. Amint válaszolnak, hírt adunk róla.

The post Több járatát is megszünteti nyáron munkaerőhiány miatt az Easyjet appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés