:
Breaking News

Elsüllyedt a Bond-filmből is ismert ikonikus étterem

Elsüllyedt a Bond-filmből is ismert ikonikus étterem

A covid miatt be kellett zárnia a hongkongi Jumbónak, most egy baleset következtében el is süllyedt.

Majdnem ötven évig határozta meg a hongkongi kikötő látképét a hatalmas hajón kialakított Jumbo étterem, amelyet két évvel ezelőtt márciusban, a koronavírus-járvány terjedése miatt be kellett zárni. A hajót üzemeltető cég egy nem megnevezett helyre akarta szállítani a 80 méter hosszú monstrumot, ismeretlen okokból azonban az vasárnap felborult és elsüllyedt. A balesetben a BBC szerint senki nem sérült meg.

Az éttermet az Aberdeen Restaurant Enterprises üzemeltette. A cég közlése szerint a Dél-kínai-tengeri Paracel-szigetek közelében süllyedt el a Jumbo, miután a költöztetése közben „szerencsétlen körülményekkel találkozott”, és víz kezdett el bele szivárogni. A Jumbo menthetetlennek tűnik, mivel az elsüllyedése környékén a tenger mélysége az ezer métert is meghaladja.

Szintén az Aberdeen Restaurant Enterprises állítja, hogy az utazás előtt mérnökök vizsgálták meg a hajót, és mindent rendben találtak.

Tom Cruise, a királynő és James Bond

A Jumbo Floating Restaurant 1976-ban nyílt meg, dizájnját kínai császári palotákéhoz hasonlóan alkották meg. Elsősorban kantoni konyhájáról volt ismert, megnyitása óta 30 millió vendéget fogadott. Köztük volt II. Erzsébet brit királynő, Tom Cruise vagy éppen Richard Branson is. A nagyközönség leginkább az 1974-es James Bond-filmből, a Roger Moore főszereplésével forgatott Az aranypisztolyos férfiből ismerheti, amelyben már megnyitása előtt feltűnt.

A 4200 négyzetméteres, 2300 férőhelyes étterem 2013 óta veszteségesen üzemelt, a covid miatt bezárták, és éppen új üzemeltető jelentkezett be érte.

The post Elsüllyedt a Bond-filmből is ismert ikonikus étterem appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés