:

Majdnem egymilliárd forintot osztott szét NER-közeli szereplőknek a Szerencsejáték Zrt. leányvállalata

A hvg.hu közérdekű adatigényléssel jutott hozzá az adatokhoz.

Politkailag többé-kevésbé elkötelezett közéleti szereplők között osztott szét 915 millió forintot a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., a Szerencsejáték Zrt. leányvállalata, derül ki a hvg.hu cikkéből, amelyet a lap közérdekű adatigénylese alapján írt. A 915 millió forint támogatáshoz az elmúlt négy hónapban jutottak hozzá az érintettek.

Köztük:

230 millió forintot kapott a Hightide23 Kft. A cég fő tevékenysége a nyomdai előkészítés, de sporhajókat is gyárt. Nemrégiben került az élére Weöres Szabolcs, aki Fa Nándorral is szokott versenyezni, és egy korábbi interjúban azt mondta, a támogatást egy versenyhajó vásárlására kapta. Ebben segítségére volt még az MVM, a Mol és az Eximbank is,142 millió forint támogatáshoz jutott a P. Management Kft., amely Pataky Attila Edda-frontember vállalkozása. Ő már korábban is kapott támogatást a Szerencsejáték Zrt. leányvállalatától: 2021-ben 79 millió forintot, 2020-ban pedig 72 milliót,70 millió forintra tett szert a Békemeneteket szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, a CÖKA. Az alapítvány tavaly 252 millió forint nyereséget termelt,50 millió forintot zsebelt be a dartseseményeket szervező Darts Event Kft.,35 millió forintot kapott az Aeroglobe Kft.,a budaörsi repülőteret üzemeltető, Rogán Antal helikopterezéséről elhíresül Fly-Coop Kft. szintén 35 millió forinthoz jutott,Demjén Rózsi vállalkozása, a Rózsa Records Kft. 30 millió forintot kapott,az Ismerős Arcok gitárosa, Galambos Nándor cége, a Hangos Szó Kft. 20 millió forinthoz jutott,az első igazi polgári kört alapító alapítvány, a Szövetség a Nemzetért Alapítvány is 20 millió forintos támogatás kapott.

Borítókép: Pataky Attila, az Edda Művek frontembere

The post Majdnem egymilliárd forintot osztott szét NER-közeli szereplőknek a Szerencsejáték Zrt. leányvállalata appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés