:
Breaking News

Nemzetközi szinten is nagy dobással készül a MOME az augusztusi nyári egyetemére

Az augusztusi képzések hálózatkutatók, oknyomozó újságírók, a közösségi médiával és a UX designnal foglalkozóknak, valamint pénzügyi, üzleti és HR-területen tevékenykedőknek adhatnak sokat.

Közleményt juttatott el a Forbes.hu-nak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). Ebben azt írják, augusztus elseje és ötödik között rendezik meg a MOME Open Storytelling with data képzését.

A képzésre nagy neveket sikerült megnyerniük:

Tiziana Alocci díjnyertes olasz információs tervező, előadó és Nicholas Masterton, az egyedülálló módszertana révén világhírű Forensic Architecture kutatócsoport szakembere tart majd workshopokat.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem angol nyelvű kurzusára azokat várják, akik szeretnék új szintre emelni az adatvizualizációs tudásukat”

– írják.

Akiknek hasznos lehet

„Az adatok megértését segítő tudományok a jelenkor leggyorsabban fejlődő ágazatai közé tartoznak, ezen belül is kiemelt szerepet tölt be az adatvizualizáció. Az adatvizualizáció nem csupán alkalmazott tudomány, hanem művészeti ágazat is. Minden adat és kapcsolat akkor igazán értékes, ha minél közérthetőbb az összefüggések megjelenítése, így nem véletlen, hogy

az adatvizualizáció megkerülhetetlen szerepet tölt be például a hálózatkutatás, az oknyomozó újságírás, a közösségi média, a UX design, a pénzügyi, üzleti és HR-világ, a mérnöki tervezés, valamint a művészetek mindennapjaiban”

– áll a közleményben.

Alocci és Masterton workshopja

A MOME azt írja, a két kutató workshopja különböző és újszerű módon fogja körbejárni az adatvizualizáció storytelling (történetmesélés) témakörét.

Alocci tanfolyamán a hangokhoz kapcsolódó adatok vizualizálásával adatvezérelt kimeneteket hoznak majd létre,Mastertonén pedig egy helyről vagy tárgyról készült felvételből készítenek 3D-modellt egy különleges képfeldolgozási ejárással.

„A műhely célja, hogy különböző médiumokat, új technikákat, valamint az információtervezés alapjait és történetét fedezzük fel. A résztvevők a hangfájlokból származó adatokat kreatív alapanyagként fogják használni, hogy új jelentéseket közvetítsenek és érzelmeket keltsenek történetekből és aktuális jelenségekből”

– idézi a közlemény Aloccit.

A képzés a közlemény szerint egyaránt szól adatvizualizációs és adatművész szakembereknek, újságíróknak, kreatív kódolóknak, valamint információ és/vagy adatvizualizáció területén oktató akadémikusoknak vagy hallgatóknak. A MOME nyári egyeteméről ezen a linken lehet tájékozódni.

The post Nemzetközi szinten is nagy dobással készül a MOME az augusztusi nyári egyetemére appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés