:

6 kutyás strand Budapest vonzáskörzetében, amit imádni fog a kutyád 35 fokban is

6 kutyás strand Budapest vonzáskörzetében, amit imádni fog a kutyád 35 fokban is

Minden gazdi jól tudja, milyen nagy kihívás a harminc pluszos melegben lefárasztani a kutyákat. A nyári időszakban gyakorlatilag csak a reggeli és esti idősávban sétálhatunk gondtalanul, ugyanis napközben egyaránt fennáll a hőguta és a talpégés veszélye. Éppen ezért fontos, hogy a rendelkezésre álló időt a lehető legjobban kihasználjuk, és olyan programokat találjunk ki a kutyánknak, amikkel nem tesszük ki őket veszélynek, cserébe szórakoztatóak, fárasztók és még a szocializálódásra is lehetőséget biztosítanak.

Az úszás pont ilyen. A Városliget, a Hajógyári-sziget és a Dunakanyar szegleteit valószínűleg már minden gazdi jól ismeri, éppen ezért most olyan strandokat gyűjtöttünk össze, amik talán újdonságként szolgálnak, és szuper élményt jelentenek két- és négylábúaknak egyaránt.

Göd Homoksziget

Fotó: Szombati Gábor

Legnagyobb kedvencem (és a kutyámé is) a gödi homoksziget, ahova kalandfilmbe illő a bejutás. Eléréséhez először át kell kelni a Kis-Duna holtágon – ami, ha szerencséd van, a combodig ér, ha nincs, akkor meg úszni kell – , majd, ha átvágtál a lápon és a dzsungelen, megérkezel arra a gyönyörű partszakaszra, ami erősen emlékeztet Leonardo DiCaprio Partos emlékeire. A vízparti rész szinte teljesen érintetlen, a strandolók tisztelik és védik a területet, így szerencsére a szeméttől és a felesleges zajongástól sem kell tartanod. Ha pedig kellően kiszívott a nap és megéheztél, érdemes benézni a Tó bisztróba, ugyanis isteni a hamburgerük.

Csepel Duna-part

Fotó: Somogyvári D. György

Méltatlanul alulértékelt kutyás hely a csepeli Kolonics György sétány, ahova nem csak a szép vízpart és zöldterület, de kajakbérlés, a hekk és a kiépített strand miatt is érdemes ellátogatni. A Gubacsi híd és a Nádfedeles csárda között egy közel 5 kilométeres szakaszon lehet biciklizni és sétálni, és a stégeknek köszönhetően a kutyaúsztatás is megoldható, csak vigyázni kell az erős sodrás miatt. Ha több időd van a kirándulásra egy-két óránál, kompozz át a Molnár-szigetre, vagy menj el a Kis-Duna-öböli tanösvényre, ahol teknősökkel, kacsákkal, hattyúkkal is találkozhatsz. Kutyával csak óvatosan, ők időnként túl izgatottak lesznek ettől.

Árpád híd, pesti hídfő

Fotó: Juhász Norbert

Jóval kisebb és kevésbé különleges partszakasz ez, mint a korábban felsoroltak, de ha nincs kapacitásod nagyobb kiruccanásra, itt is okozhatsz pár boldog órát a kutyádnak. Bár a híd elég zajos, az alatta elterülő szakasz jóval nyugodtabb – nem véletlen, hogy előszeretettel járnak ide a környékbeliek napozni, olvasni, kutyát futtatni.

Dunakeszi, Horányi Rév

Forrás: Dunakeszipost

Budapesttől mindössze 20-30 perc autóútra van Dunakeszi kutyás strandja, ahol gazdi és kutya együtt fürdőzhet és napozhat, és a közeli büfékben szívesen kiszolgálják mindkettőjüket. A strand egyébként több mint másfél kilométer hosszú és ingyenes, és a Facebookos beszámolók alapján gyakran több ott a kutya, mint az ember. Ha pedig már a közelben jársz, érdemes végigjárni a Duna-parti sétányt egészen a Révdűlő partig, vagy akár a Nagycsurgó patakig, és megkóstolni a helyi büfék lángoskínálatát. Annyit mondanék, nem okoz csalódást.

Funky Fun Park

Forrás: Funky Fun Park Facebook

Szintén Budapest vonzáskörzetében, Gyálon található egy kiépített kutyastrand és jet-ski park, ahol külön tó áll rendelkezésre a négylábúak számára. A strand felszerelt, van büfé, mellékhelyiség, bérelhetsz napágyat és röpizhetsz is. Külön szimpatikus, hogy a kutyák egészségét és biztonságát házirenddel védik, amibe beletartozik az oltottság, a hidratálás, a hely tisztántartása és az esetleges konfliktusok elkerülése.

Bár ez a cikk a kutyákról szól most, halkan megjegyzem, hogy azért érdemes vetni egy pillantást a jet-ski tó különféle extrém sportos lehetőségeire is. A Funky Funk Parkba egy felnőtt belépő 1500 forint, a kutya napi jegy pedig 500 forint. Ha nagyon bejön, akkor pedig havi bérletet is válthatsz, ami 15 és 5 ezer forint.

Tavirózsa Kemping

Forrás: hellovidék

Kevesen ismerik azt a Budapesttől kábé 30 km-re lévő tórendszert, aminél 8 tó körül lehet horgászni, vízi sportolni, fürdeni, kempingezni, szállást foglalni, és nem utolsó sorban kutyát fürdetni. Ugyanis a helyszínen kiépítették a Tavirózsa Kempinget, amihez egy kutyás strand is tartozik, heti rendszerességgel kutyaiskola üzemel, és még a környéken lévő faházakat is kutyabiztos kerítéssel szerelték fel. És ahhoz képest, hogy milyen széles körű a szolgáltatás, és milyen jól felszerelt, tiszta a terület, a belépők is meglepően olcsók: egy felnőtt jegy a strandra itt is 1500 forint, a kutyabelépő pedig szintén 500 forint egész napra.

The post 6 kutyás strand Budapest vonzáskörzetében, amit imádni fog a kutyád 35 fokban is appeared first on Forbes.hu.