:

Karácsony: törvényesített rablás, amit a Fidesz művel a köztér-államosítással. Tiborcznak készíthetnek elő szállodabizniszt?

Budapest főpolgármestere felszólalt az V. kerület kezébe kerülő közterekről.

Június 21-én, kedden a kormány Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslata szerint három kiemelt budapesti közterületet – a Podmaniczky teret, a Vörösmarty teret valamint a Széchenyi teret – állami tulajdonba vesz.A három teret a fideszes vezetésű V. kerület kapná meg 99 évre vagyonkezelésbe.A tervezet szerint a közterek 2022. augusztus elsejével, ingyenesen kerülnének az állam tulajdonába, és ingyen is kerülnének tovább az V. kerülethez. A HVG korábban Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester és Karácsony Gergely feszült egyeztetéseiről írt. A cikk szerint a közterületek kérdés túlmutat a köztisztaság témáján, amihez Tiborcz István szállodaberuházásának is köze lehet.A főpolgármester Facebook-posztjában reagált a törvényjavaslatra.

Most még bagó sincs

„Hogy miért? Csak. Ennek semmi köze a budapestiek érdekeihez. Ehhez a magánérdekeknek van (megint) köze, meg Tiborcz új szállodájának van köze, meg ahhoz az V. kerületi ingatlanhasznosítási gyakorlathoz van köze, amikor bagóért kerülnek a haverokhoz az értékek. Most még bagó sincs” – írja Karácsony Gergely Facebookon a közterek államosításának körülményeiről.

„Ha valaki elveszi más tulajdonát, arra van szó a magyarban: lopás. Amikor ezt erőszakkal teszi, az a rablás. Rablás ez, ha törvényt hoznak róla, akkor törvényesített rablás” – tette hozzá.

A politikus a főispán-vármegye elnevezéseken való rugózást is kommentálta: szerinte a tomboló infláció, a zuhanó forint, a gazdasági- és energiaválság idején ilyesmivel foglalkozni „valahol a szánalmas és a röhejes között van félúton.”

The post Karácsony: törvényesített rablás, amit a Fidesz művel a köztér-államosítással. Tiborcznak készíthetnek elő szállodabizniszt? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés