:
Breaking News

Fontos megállapodást kötött az egyik legazdagabb magyar, az európai vasúthálózathoz csatlakozik a cége

Fontos megállapodást kötött az egyik legazdagabb magyar, az európai vasúthálózathoz csatlakozik a cége

Fényeslitkén át vezet az út Hamburgba, Duisburgba, Münchenbe, Bécsbe és Aradra is.

Március végén tervezték átadni az ukrán határ melletti East-West Gate (EWG) intermodális terminált, a létesítmény kapacitását és területét is tekintve a legnagyobb Európában.A beruházók terve Magyarország visszahelyezése a logisztika világtérképére: a terminál a vasúti nyomtávváltás miatt szükséges átrakodást bonyolítja. Fontosságáról bővebben itt írtunk. A beruházás értéke nagyjából 30 milliárd forint, deklarált célja az Európa és Kína között kiépülő Új Selyemút egyik fontos hídfőállomásának lenni. A befektetés nagy része a francia Le Monde szerint a magyar Forbes gazdaglistájának visszatérő alakjától, Rahimkulov Ruszlántól származik (az akkor 22 milliárdosra tervezett érték nyolcvan százalékát tették Rahimkulovhoz), de a magyar kormány is támogatja az East-West Gate épülését.Most az Eurogate Rail Hungary Zrt. kötött megállapodást az EWG beruházójával, ezzel annak az európai vasúti áruszállítási útvonalhálózatához lesz hozzáférése, derül ki a vállalat Forbes.hu-nak eljuttatott közleményéből.

Együttműködési megállapodást kötött Európa vezető konténerterminál-üzemeltetője, a Eurogate Csoport hazai vasúti leányvállalata, az Eurogate Rail Hungary Zrt. (ERH) az East-West Gate (EWG) beruházójával, hogy a fényeslitkei terminált bekapcsolják európai vasúti áruszállítási útvonalhálózatba.

A megállapodással az ERH ügyfelei számára közvetlen vasúti kapcsolat jön létre a kontinens legnagyobb és legmodernebb szárazföldi terminálja, az EWG és számos nagy európai terminál között. Emellett az EWG Fényeslitkéről keleti irányba is közvetlen kapcsolatot biztosít az ERH ügyfeleinek.

Az Eurogate Rail Hungary Hamburg, Duisburg, München, Bécs, Budapest és Arad, valamint a fényeslitkei EWG terminál között kínál közvetlen kapcsolatot vasúti áruszállításra, ezen felül az ERH ügyfelei igénybe vehetik az EWG átrakodási és tárolási szolgáltatásait.

Üzlet Bánáti Anna 4 perc olvasás
Kelet és nyugat kapuja: hogyan érinti a háború az orosz–magyar milliárdos gigaprojektjét?
Üzlet Forbes 3 perc olvasás
Rahimkulov, Gattyán – a leggazdagabb magyarok is feltűnnek a legnagyobb adótartozók között

A próbaüzem már végső fázisban van, júniusban nyílhat meg

A megállapodás a vasúti logisztikai együttműködés mellett technológiai tudástranszferre is kiterjed.

A legmodernebb technológiával épült EWG beruházója megosztja működési tapasztalatai az Eurogate-tel az 5G-magánhálózatról, a távoli daruműködtetésről, a virtuális szimulációról és más modern logisztikai fejlesztésekről.

„Ezzel a megállapodással nemcsak kulcsfontosságú új piacok irányába biztosítunk kapcsolatot ügyfeleinknek, hanem az EWG értékes technológiai tapasztalata segít abban, hogy az iparág élvonalában maradjunk” – mondta Christopher Beplat, az Eurogate Intermodal GmbH ügyvezető igazgatója.

Az Eurogate-tel létrejött együttműködés nemcsak az EWG, hanem az egész magyar vasúti logisztika számára fontos, hiszen bekapcsoljuk Magyarországot a nemzetközi vasúti logisztikai hálózatba” – hangsúlyozta Tálosi János, az EWG vezérigazgatója.

A fényeslitkei East-West Gate terminálon már végső fázisban van a hatósági engedélyezést megelőzően a technológiai berendezések próbaüzeme.

The post Fontos megállapodást kötött az egyik legazdagabb magyar, az európai vasúthálózathoz csatlakozik a cége appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés