:

Musk: dollármilliárdokat égetnek az új Tesla gyárak

A világ leggazdagabb embere szerint üvöltő hangon ég a Tesla pénze, írja az Axios.

Több milliárd dollárt veszít a Tesla új, texasi és berlini gyára, ahogy Musk óriásának gyártási folyamata szenved az ellátási lánc fennakadásai és az akkumulátorhiány miatt, jelentette ki Elon Musk a Tesla Owners of Silicon Valley nevű, San Franciscó-i autósklubnak.

Mind a berlini, mind pedig az austini gyár óriási pénzkazán. Egy hatalmas üvöltő hang, ez a lángoló pénz hangja” – mondta Musk.

Ennek tekintetében nem csoda, hogy a Tesla tízszázalékos munkaerő-leépítésre készül a következő három hónapban – ami miatt pert is kapott már a nyakába. Musk szerint a vállalat jelenlegi legnagyobb problémája a beszállítói akadozás, a járvány miatt meglépett korlátozások pedig nagyon nehéz helyzetbe sodorták a Tesla Sanghajban (és máshol) található gyárait.

Több ebből Musk: muszáj embereket kirúgni, de majd veszünk is vissza Van még mit melózni a Twitter-üzleten Elon Musk szerint Elon Musk ezúttal törvénytelen elbocsátásokkal húzta ki a gyufát

Az „eszméletlen pénzeket vesztő” texasi gyár kifejezetten problémás: az új akkumulátorok fejlesztése kihívásokba ütközött, a már megszokottakhoz szükséges eszközök pedig „Kínában ragadtak” Musk szerint.

„Leginkább erre kell választ keresnünk: hogyan tartsuk nyitva a gyárainkat, hogy ki tudjuk fizetni a munkavállalókat és ne menjünk csődbe?” – tette hozzá.

The post Musk: dollármilliárdokat égetnek az új Tesla gyárak appeared first on Forbes.hu.