:

Biden: újabb járvány fog jönni, fel kell készülnünk rá

82 milliárd dollárt különítenének el a járványreakciós alapba.

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden szerint az országnak pénzügyileg is fel kell készülnie a következő járványra, ami szerinte csak idő kérdése, írja az Insider.

„Több pénzre van szükségünk” – mondta Biden a Fehér Ház sajtótájékoztatóján az újszülöttek és csecsemők covid-vakcinájának támogatásával kapcsolaltban. Az elnök szerint a jelenlegi pénzmennyiség év végéig lesz elegendő az Államokban.

„De nem csak a gyerekek oltóanyagaira szükséges a pénz. Idővel egy második járványra is kell – tette hozzá Biden. – Jönni fog egy új járvány, és előre kell gondolkodnunk.”

A Bloomberg értesülései szerint a Biden-adminisztráció hamarosan egy új „biovédelmi stratégiát” mutat be a Kongresszus előtt, hogy az Egyesült Államok járványkezelési folyamatait fejlessze. Az elnök 2023-ra javasolt költségvetési büdzséje 82 milliárd dollárt különítene el a következő öt évre a biológiai fenyegetések kivédése érdekében.

Több ebből Dicséretet kaptak az amerikai elnöktől az Apple-dolgozók Fordított valutaháború dúl a világban és előbb fogunk 420 forintos dollárt, mint eurót látni

Nem Biden a paranoiás: a Duke Egyetemen találató Global Health Institute szerint a következő évtizedekben háromszor annyi esély van a járványokra, mint korábban. A Center for Global Development szerint a covid nem egy meg nem ismétlődő esemény, az intézmény kutatói szerint a következő huszonöt évben egy a kettőhöz az esélye annak, hogy egy hasonlóan halálos járvány söpör végig a világon.

A Microsoft alapítója, Bill Gates szintén akcióra sarkallta a világot – szerinte a covid viszonylag alacsony halálozási rátájával csak szerencsénk volt, ez azonban nem mindig lesz így.

The post Biden: újabb járvány fog jönni, fel kell készülnünk rá appeared first on Forbes.hu.