:
Breaking News

Nem tud leállni a Ryanair-vezér, most Dumb és Dumberhez hasonlította Nagy Mártonékat

Nem spórolt az erős kifejezésekkel a Ryanair vezérigazgatója.

Ez a két magyar miniszter olyan, mint Dumb és Dumber abban a Jim Carrey-filmben, ha azt hiszik, hogy az emberek majd boldogan kifizetik a különadót és egyik napról a másikra egy drágább légitársaságot választanak.

– így jellemezte Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója Gulyás Gergely és Nagy Márton minisztereket. Az ír cégvezér arra reagált így, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múltkori Kormányinfón arra bátorította a magyarokat, hogy a Ryanair helyett repüljenek inkább a konkurens Wizz Airrel, amely nem fizetteti meg a vásárlóival a különadókat (áremelések náluk is lesznek, csak nem az adóra hivatkoznak). O’Leary szerint azonban a Ryanair olcsóbban adja a jegyeit.

A fapados légitársaság vezérigazgatója azt is elmondta az Euronewsnak adott interjúban, hogy nem terveznek kivonulni Magyarországról. „Nem hagyjuk magukra a magyarokat, hogy aztán ki kelljen fizetniük a drágább jegyeket és ezt az idióta adót” – fogalmazott. A cég egyébként már az Európai Bizottságnál is panaszt tett a magyar kormány által kivetett különadók miatt.

Kitaláció és idióta adó

A Ryanair-vezér a Magyar Nemzet állítására is reagált, miszerint a hazai Ryanair-utasok 60 százaléka már törölte a jegyét a különadó áthárítása miatt:

Ez egy kormánypárti újság, így valószínűleg csak kitalálták az egész történetet, épp úgy, ahogy Nagy úr is kitalálta az extraprofitadót és azt, hogy ezt a terhet majd nem a magyar családoknak kell megfizetniük.”

Már csak azért is értelmetlen az extraprofitadó, mert a Ryanair az utóbbi két évben csaknem másfél milliárd euró veszteséget könyvelt el – szögezte le O’Leary.

És hogy mikor lehet vége a csörtéknek? „Nagy miniszter úrnak vissza kell vonnia ezt az idióta adót. Utána én is csendben maradok.”

Extraprofitadó: Végtelen Háború

A kormány és a Ryanair az extraprofitadó miatt kezdett el egymásnak üzengetni. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kimértebb hangnemben kritizálta az ír fapados légitársaságot, amelynek vezetője nem finomkodott, és idiótának is nevezte a minisztert. Ezekről a fejleményekről ebben a cikkben írtunk.

Később – egy, a kormányközeli Magyar Nemzetben megjelent cikk miatt – a Ryanair honlapján üzent. A náluk jegyvásárlást tervezőknek olyan közleményt tettek elérhetővé, amelyben bocsánatkérésre szólítják fel a kormányt, és idiótának nevezik az extraprofitadó ötletét. Azóta az Igazságügyi Minisztérium soron kívüli vizsgálatot rendelt el a Ryanairrel szemben, aminek akár 2 milliárd forintos bírság is lehet a vége.

Több ebből Ryanair-ügy: elég durva bírság is lehet a vége Ryanair-vezér: Nagy Márton egy idióta tökfej, az utasok panaszkodhatnak Nem könnyű elvenni a nem létező nyereséges légitársaságok extraprofitját

The post Nem tud leállni a Ryanair-vezér, most Dumb és Dumberhez hasonlította Nagy Mártonékat appeared first on Forbes.hu.