:

2022 júniusa van, és még mindig az a kérdés, hogy teniszezhet-e Djokovic oltás nélkül Amerikában

Meglátjuk, lesz-e ebből akkora balhé, mint januárban az ausztrál nyílt tenisztorna során.

Novak Djokovic szerb teniszező, 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes, a világranglista jelenlegi harmadik helyezettje a wimbledoni tenisztorna egy szombati sajtótájékoztatóján kijelentette: lehet, nem vehet részt az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a U.S. Openen, ha nem oltja be magát. Márpedig szavai szerint nem úgy tűnik, hogy erre sort fog keríteni.

„Így van, jelen állás szerint nem léphetek be az Egyesült Államok területére. Meglátjuk, mi lesz, többet nem tudok tenni az ügyért, minden az amerikai kormány döntésén múlik”

– fogalmazott a The Washington Post beszámolója szerint Djokovic. 

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ aktuális irányelvei szerint csak bizonyos kivételekkel lépheti át nem amerikai állampolgár a határt koronavírus elleni oltás nélkül, máskülönben kötelező a teljes oltottság.

Legutóbb télen, az ausztrál nyílt tenisztornán kavart hatalmas port, hogy Djokovic oltás nélkül, orvosi felmentéssel részt vehet-e, végül a hatóságok vonták be a vízumát és küldték haza.

The post 2022 júniusa van, és még mindig az a kérdés, hogy teniszezhet-e Djokovic oltás nélkül Amerikában appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés