:
Breaking News

Nagyon elszálltak a hazai fesztiválok árai, de nem a Szigetnél a legdurvább a helyzet

Jócskán drágultak a fesztiválok az elmúlt években idehaza, de messze nem a Sziget drágult a legnagyobb mértékben.

Elszálltak a fesztiválárak, van, ahol duplájára drágult a bérlet 2017 óta, a témában a Telex írt átfogó anyagot. Nemcsak abszolút értékben lett drága bejutni egy-egy menőbb fesztiválra (a normál árú bérletek többsége 34-45 ezer között van), de az elmúlt évekkel összevetve is jelentős a drágulás.

Sokaknak talán nem meglepő, hogy a Sziget-bérlet újabban 130 ezer forint, ami nem sokkal marad el a havi nettó minimálbértől. Öt évvel ezelőtt 89 900 volt a normál árú bérlet, azaz nagyjából 45 százalék volt a drágulás. 2019-ben 110 ezerért lehetett kijutni, ahhoz képest a drágulás (20 százalék) nem is olyan magas az éves 11 százalékos inflációhoz képest.

A Sziget azonban nem a legjobban dráguló hazai fesztivál, sőt. Az early bird bérletek csak fele ekkora ütemben drágultak 2017 óta, és a napijegyek ára is csak kb. harminc százalékkal nőtt. Ezzel ez a fesztivál a legkisebb mértékben drágulók közé tartozik itthon.

A fesztiválszezon főbb tendenciái:

Napijegyekben a legdurvábban az augusztus végi szegedi SZIN, bérletekben a Kolorádó árai nőttek (függetlenül az early birdtől és a normál ártól).Jócskán drágult még a Bánkitó és a Campus, utóbbinál például az early birdért kell majdnem kétszerannyit fizetni, mint 5 éve (ebben benne van az akkori alacsony bázis is).Öt év alatt a napijegyekben 50 százaléknál kevesebbet csak a Sziget-Volt-Sound-trió, illetve az EFOTT early birdje és a Fishing emelt.A bérletek legkevésbé a Szigetre, a Soundra és a Művészetek Völgyére drágultak.

További részletek a Telex cikkében.

The post Nagyon elszálltak a hazai fesztiválok árai, de nem a Szigetnél a legdurvább a helyzet appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés