:
Breaking News

Szexpartikat szervező cégben lett tulajdonos a brit kormány és minden adófizető

Szexpartikat szervező cégben lett tulajdonos a brit kormány és minden adófizető

A járvány miatti támogatás változott tulajdonrésszé. A programot irányító bank angolos higgadtsággal reagált, szerintük a támogatási feltételek világosak.

Az Egyesült Királyság Treasury-je, és rajta keresztül minden brit adófizető tulajdonos lett egy olyan cégben, ami szexpartikat szervez. Bár sajnos ehhez sem II. Erzsébet királynőnek, sem Boris Johnson kormányfőnek nincs köze.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Killing Kittens (@killingkittens_) által megosztott bejegyzés

Mi történt?

A Future Fund nevű alapot a szigetország kormánya azért hozta létre, hogy finanszírozást nyújtson a koronavírus-járvány miatt bajba jutott cégeknek. A kincstár ezen keresztül szórt ki 125 ezer és 5 millió font közti támogatásokat a versenyszektornak.

A támogatási szerződés része azonban, hogy egy idő után a külső finanszírozás az értékeltség arányában tulajdonrésszé változik.

A Future Fund több mint 1100 cégnek nyújtott támogatást bő 1,1 milliárd font értékben. A programot irányító, állami tulajdonú British Business Bank oldala szerint idén márciusig 337 cégben lett így tag a kincstár, köztük egy kannabiszcégben, a Bolton Wanderers focicsapatában, vagy a Bruce Dickinson Iron Maiden-frontember által is tulajdonolt, hibrid repülőket tervező startupban.

A Killing Kittens nevű, felnőtteknek szóló közösségi platformot 2005-ben alapította Emma Sayle, aki amúgy Katalin cambridge-i hercegné iskolás jó barátja. A platformon kifejezetten hedonista közösségi tevékenységeket lehet szervezni, gyakorlatilag szexpartikat. A cég nagyon pörgött, értékeltsége 2019-re a járvány előtti utolsó évben 5 millió fontos, akkori árfolyamon 1,9 milliárd forintos lett.

A járvány azonban agyoncsapta a szexparti-bizniszt, hiába próbálta az ágazatot életben tartani a brüsszeli magyar diplomácia. A Killing Kittens pályázott a brit állami támogatásra és csont nélkül elnyert 170 ezer fontot, akkori értékén nagyjából 64 millió forintot. Sayle azt mondta a hírt először közlő Financial Times-nak, hogy a legutóbbi tőkebevonási körben 1 millió fontot húztak be, ami 15 millió fontra értékeli a céget. Az állam tulajdona 1,5 százaléknyi, ezen az értékeltségen 225 ezer fontot ér. „Szóval a kormány befektetése igazából megtérült.”

A British Business Bank angolos higgadtsággal kezelte a kérdezősködést. „A támogatási feltételek világosak, a finanszírozás mindenkinek hosszabb tárgyalások nélkül elérhető,

minden pályázat, ami megfelel a kritériumoknak, pozitív elbírálást kap.”

Legyél jobb! Galavits Patrik 12 perc olvasás
Hagyd a bakancslistád, legyen fuck it listád! – a halála előtt podcastot indító rádiós tanácsai
Legyél jobb! Takács Dalma 3 perc olvasás
Vegán a kajád? Fenntartható a ruhád? Legyen a pornód is etikus! – a Szexsuli sztorija a Forbes Life-ban
Üzlet Forbes 1 perc olvasás
Szexpartikat szervező cégben lett tulajdonos a brit kormány és minden adófizető
Legyél jobb! Galavits Patrik 8 perc olvasás
Szakralitás és szexcsakra – Laár Andrásékkal próbáltuk ki a társasjátékukat

Az appnak csak a szigetországban 180 ezer tagja van, bevételeinek 80 százalékát belföldről szerzi. Akit érdekel, itt egy szép, intim beszámoló magyar nyelven arról, milyen először hármasozni a platformon keresztül.

Itt pedig a 2018 nyári Forbes Next, aminek témája a szex jövője volt.

Több ebből A szex jövője, űrkutatás és a jurtában élő volt Facebook-vezető: megjelent a Forbes Next!

Borítókép: II. Erzsébet brit királynő // Instagram

The post Szexpartikat szervező cégben lett tulajdonos a brit kormány és minden adófizető appeared first on Forbes.hu.