:
Breaking News

Most már biztos, hogy lesz negyedik évada a patinás HBO-s krimisorozatnak

Most már biztos, hogy lesz negyedik évada a patinás HBO-s krimisorozatnak

Új évad, új bűnügy, új helyszín, újabb Oscar-díjas főhős.

Zöld utat kapott az HBO-tól a True Detective című antológiasorozat negyedik évada, jelentette be kedden az amerikai kábelcsatorna.

Az új évadról

A krimi új etapjáról márciusban híreszteltek először, arról, hogy a kétszeres Oscar-díjas Jodie Foster (A bárányok hallgatnak, Taxisofőr) lesz a főszereplő, pedig május végén. Azt már a gyártó jelentette be, félhivatalosan megerősítve így azt is, hogy meg lett rendelve a negyedik évad. A Night Country alcímre hallgató szezon végül most kapott formális megrendelést, mellé az HBO most azt is bejelentette, hogy Foster főszereplőtársa Kali Reis profi bokszoló lesz. Ő az első nő, aki amerikai őslakos származásúként világbajnoki címet szerzett a sportágban.

Az 59 éves Foster színészi munkásságát nem kell bemutatni. Reis viszont csak tavaly debütált színészként a Catch the Fair One című független filmben, ami a New York-i Tribeca filmfesztiválon közönségdíjat nyert, Reis alakítása pedig a zsűritől kapott külön elismerést, de a független filmes Spirit Awardson is díjra jelölték alakítását, ahogy végső soron a True Detective producereinek figyelmét is elnyerte. A Deadline szerint innen már csak össze kellett egyeztetni Reis bokszkarrierjével a felvételeket, nincs is most meccse lekötve a jövőre, szóval szabad a pálya.

A Night Countryban hat alaszkai kutató hirtelen eltűnése után fognak nyomozni Liz Danvers (Foster) és Evangeline Navarrp (Reis) nyomozók, mint azt a korábbi évadokban is megszokhattuk, nemcsak az ügy után, de az őket körül vevő (és lehet, még bennük is lakozó) lelki mocsárban. A stáb Izlandon forgat majd.

A sorozatról

Az ötszörös Emmy-díjas True Detective 2014-ben indult, első évadában Matthew McConaughey-vel és Woody Harrelsonnal (lásd őket a borítóképen). Antológiasorozatként minden évadban új szereplőkkel új történetet, bűnügyet tár fel a széria, legutóbb 2019-ben jelentkezett évaddal, akkor az Oscar-díjas Mahershala Alival a főszerepben.

Az új évad showrunnerje már nem a sorozat atyja, Nic Pizzolatto, ő mint executive producer tér csak vissza, helyette a mexikói Issa López viszi a boltot. Premierdátum egyelőre nincs, de az biztos, hogy a széria az HBO kábeladón, valamint kábelsorozatos kínálatot streamingen is összefogó HBO Maxon fog futni. Azon az HBO Maxon, ahol nem mellesleg épp ma vált elérhetetlenné egy csomó, jellemzően európai gyártású sorozat, így A besúgó is.

Több ebből A besúgó és még fél tucat sorozat elérhetetlenné vált az HBO Maxon  „Hátha el lehetne innen dobbantani” – egy 28 éves magyar srác sorozata, amiből megérted, hogy jutottunk idáig

The post Most már biztos, hogy lesz negyedik évada a patinás HBO-s krimisorozatnak appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés