:

Pont az abortuszjogok egyik leghangosabb ellenzője segített összegyűjteni 5 és fél millió forintot az abortuszjogok támogatására

Pont az abortuszjogok egyik leghangosabb ellenzője segített összegyűjteni 5 és fél millió forintot az abortuszjogok támogatására

Természetesen nem önszántából, bár tévéműsorának egyik korábbi szalagcíme akár egy választáspárti aktivista gondolata is lehetne.

Tudtán kívül segített Tucker Carlson, a konzervatív Fox News csatorna nem egyszer oltásellenes, rasszista, vagy épp abortusz elleni hangokat megütő arca körülbelül 14 500 dollárt (közel 5 és fél millió forintot) összegyűjteni abortuszjogokért küzdő csoportoknak – írta meg az Independent.

Mi történt?

Míg a tavaly Magyarországot is megjárt és Orbán Viktor kormányfőt meginterjúvoló (és körberajongó) Tucker azokat az amerikai cégeket kezdte „családelleneseknek” ekézni a tévében, akik a Roe kontra Wade döntés felülbírálása, így az abortusztörvénykezések tagállami hatály alá helyezése után állnák azoknak az alkalmazottaknak az utazási költségeit, akiknek a lakhelye innentől tiltja a terhességmegszakítást……addig egy régebbi adásból származó pillanatképéből seperc alatt NFT-t faragtak és licitre bocsátották, a belőle származó pénzt pedig abortuszjogokat segítő és támogató szervezeteknek ajánlották fel.

A csattanó

A token megalkotója, Jenny Holzer ironikusan Tucker műsorának egyik tavalyi szalagcímét használta fel, amit még Ron Johnson szenátor alá vetített a csatorna, aki közben arról beszélt, miért is nem veszi fel a koronavírus elleni védőoltást:

„Megalapozott döntést hozni a saját testedről nem kellene, hogy ellentmondásos legyen.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

JENNY HOLZER STUDIO (@jennyholzerstudio) által megosztott bejegyzés

„Persze, te tested, te döntésed” – helyeselt akkor Tucker, aki a majd ötven éven át az abortuszjogot szövetségi szinten védő, de múlt héten felülbírált Roe kontra Wade döntésről bezzeg nemrég azt tartotta: „A múlt évszázad legkellemetlenebb bírósági döntése.”

Az üzenet

Holzer az Instagramon külön rá is világít:

a szóban forgó szalagcím nemcsak hogy oltásellenes, de reprodukciós jogok tekintetében akár választáspárti kijelentésként is felfogható, egyértelműsítve ezzel NFT-je üzenetét is.

A token múlt szombaton kelt el, egészen pontosan 12 darab ethereumért, úgy, hogy csupán fél ethereumos (kb. 600 dolláros, azaz 225 ezer forintos) kikiáltási árról indult a licit.

A borítóképen Tucker Carlson Orbán Viktorral beszélget a Fox News 2021. augusztusban közzétett interjújában.

The post Pont az abortuszjogok egyik leghangosabb ellenzője segített összegyűjteni 5 és fél millió forintot az abortuszjogok támogatására appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés