:

A Twittert felvásárló Elon Musk már egy hete nem tweetelt

A Twittert felvásárló Elon Musk már egy hete nem tweetelt

Előtte napi majdnem két tucat posztot is kilőtt a madaras pokolba.

Elon Musk csak a való életben milliárdos, a közösségi médiában még csupán milliomos. Mondhatni százmilliomos, Twitter-fiókjának követőszáma ugyanis nemrég lépte át a kilenc számjegyű álomhatárt.

Mindeközben viszont, ahogy azt az Axios is kiszúrta, a madaras platformért tavasszal sok-sok milliárd dollárért bejelentkezett Tesla-vezér már több mint egy hete nem tweetelt.

Mennyit tweetel?

Musk a június 16. előtti öt héten át heti átlag 145 tweetet, avagy napi átlag 21 tweetet eresztett világnak, majd jött az elhalkulás. Láss csodát, pont június 16-án tettek közzé nyílt levelet űrkutató vállalata, a Space X alkalmazottai arról, hogy főnökük posztjai mennyire a „zavarkeltés” melegágyaként szolgálnak.

Elon Musk tweetjeinek száma heti bontásban (választweetekkel és újraposztolásokkal együtt), a Space X-es hírlevél hete nyíllal jelölve. Forrás és ábra: Axios.

A The New York Times szerint a levelet aláírók közül többet is menesztett azóta a cég, ahogy pedig az az Axios fenti gyűjtéséből is látszik, Musk elkezdett visszább venni a posztolásból, június 21. óta végül egy darabot sem publikált.

Mit posztolt utoljára?

Utolsó posztjai egy mém, amin a 7-Eleven kiskereskedelmi lánc kútjának gallononkénti benzinárait photoshopolták át 7,11 dollárra az Amerikát is sújtó benzinválságra reflektálva, valamint egy választweet, amit a CNBC egyik riporteréhez intézett. Azóta Musk nem csiripelt többet.

A milliárdos nem mindig tűnik túl meggyőzőnek a Twitter-biznisz közepette, nem vennénk rá mérget, hogy egyik napról a másikra nyélbe tudja (vagy akarja) ütni az üzletet. Közben többi érdekeltsége háza táján is jócskán történnek izgalmak, például a Tesla, miután a nagyfőnök kijelentette, hogy be kell járni dolgozni, elvileg parkolóhely- és székhiánnyal, valamint lassú wifivel várta a home office-ból visszaerőltetett dolgozókat.

Üzlet Vaszkó Iván 4 perc olvasás
Elon Musk kirúgná, aki nem jár be, erre kiderült, hogy nincs is elég szék, és lassú a wifi
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Van még mit melózni a Twitter-üzleten Elon Musk szerint

The post A Twittert felvásárló Elon Musk már egy hete nem tweetelt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés