:

Már hologramon is gyakorolhatnak az orvostanhallgatók

Már hologramon is gyakorolhatnak az orvostanhallgatók

Innovatív képzést indított a brit Cambridge-i Egyetem az orvostanhallgatók számára. A HoloScenarios elnevezésű program a kevert valóságon alapul: egy erre a célra kifejlesztett szemüveg segítségével valós környezetben, de holografikus betegeken gyakorolhatnak a jövendőbeli orvosok.

Az Euronews szerint a rendszer lehetővé teszi, hogy miközben a tanulók és az oktatók ugyanabban a teremben tartózkodnak, előbbiek a szemüveg felhelyezése után egy orvosi szempontból pontosan felépített holografikus beteget kezeljenek. Az oktatók ez idő alatt tetszés szerint beállíthatják az előforduló forgatókönyvek nehézségét, a diákok pedig élethű környezetben, valós időben látják a beavatkozásaik következményeit.

A virtuális szimulációnak köszönhetően annak kockázata is megszűnik, hogy egy hallgató hibája sérülést okozzon egy páciensnek.

A technológiát fejlesztő GigXR vállalat vezérigazgatója, Jared Mermey szerint a legjobb a HoloScenariosban, hogy az élmény ösztönös, ugyanis a hallgatók a kezüket használják a műveletek elvégzéséhez, a mesterséges környezet pedig reagál a történésekre.

Az NHS által közzétett videón jól látszik, a rendszer még közel sem végleges. A hallgatók azonban már most megtanulhatják vele, hogyan kell diagnosztizálni és kezelni olyan gyakori légzőszervi betegségeket, mint az asztma, az anafilaxia, a tüdőembólia, vagy a tüdőgyulladás. A fejlesztők már most dolgoznak a fejlett kardiológiai életmentés és a neurológia esetek forgatókönyvein.

Lányi Örs további cikkei Szokatlan jelenséget figyeltek meg a MarsonMegint átalakul a GmailOlyan csalás terjed, ami 10 éve még lehetetlennek számított

The post Már hologramon is gyakorolhatnak az orvostanhallgatók first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés