:

Szűrés, megelőzés, innováció, társadalmi felelősségvállalás– ezek fontosságáról kérdeztük Póda Tamást, a SYNLAB Hungary Kft. kereskedelmi és marketingigazgatóját.

Szűrés, megelőzés, innováció, társadalmi felelősségvállalás– ezek fontosságáról kérdeztük Póda Tamást, a SYNLAB Hungary Kft. kereskedelmi és marketingigazgatóját.

A koronavírus kihívásaival teli két esztendő után milyen feladatok várnak az ország legnagyobb magánegészségügyi szolgáltató cégére?

Foto: SYNLAB

Próbálunk visszaállni a korábbi kerékvágásba: előtérbe helyezzük azokat a szolgáltatásokat, amelyek ugyan működtek eddig is, de értelemszerűen a hangsúly jobban áthelyeződött a Coviddal kapcsolatos tesztekre, vizsgálatokra. Nagyon fontosnak tartjuk a szűrővizsgálatokat, a prevenciós csomagokat, hiszen a megelőzés mindig sokkal olcsóbb, gyorsabb és hatékonyabb, mint egy már kialakult betegség kezelése. Olyankor is tudunk segíteni, ha valaki életmódváltáson gondolkodik, vagy amatőr sportolóként szeretné az általa kitűzött célokat elérni: a Magyar Olimpiai Bizottsággal történő szakmai együttműködés révén immár az „átlagember” számára is rendelkezésre állnak azok a célzott vizsgálatok, amelyekkel akár a táplálkozási intolerancia felmérhető, de azt is meg tudjuk állapítani, milyen ásványi anyagok, vitaminok hiányoznak leginkább az adott mozgásformához.

Terveznek egyfajta konzultációs szolgáltatást is, így még személyesebb kapcsolatot tudnak kialakítani az ügyfeleikkel.

Ez nemcsak egy már meglévő, s netán értelmezésre váró laboreredmény megbeszélésére, de arra is lehetőséget biztosít, hogy mielőtt valaki elindul a laborba egy vérvizsgálatra, tudjon kérdezni szakértőinktől. Kora nyártól pedig egy forradalmian új innováció, az úgynevezett Ai/Life okoslelet is bárki számára elérhetővé válik nálunk, ami egy mesterséges intelligencia-alapú leletelemzést jelent.

Mit kell erről a fejlesztésről tudni?

Az okoslelet mesterséges intelligencia segítségével, több tízmillió betáplált betegadatra alapozva tizenegy betegségcsoport meglétének kockázatát képes megbecsülni, miközben általános tájékoztatást is nyújt az adott egyén laborvizsgálatának adatairól, az eltérésekről és azok lehetséges okairól. Ez a fejlesztés nagyszerű kiegészítője lehet akár egy általános orvosi konzultációnak is, hiszen egészen más szempontok alapján mérlegel, és új oldalról világíthat meg egy esetleg régóta fennálló egészségügyi problémát.

Póda Tamás, a SYNLAB Hungary Kft. kereskedelmi és marketingigazgatója. Fotó: SYNLAB

A SYNLAB-csoport életében fontos a társadalmi szerepvállalás…

Az idei esztendőtől ez a Sharity-mozgalommal való együttműködéssel lép új utakra. A segítségnyújtás hatékony módja, ha egy cég pénzzel támogat egy jó célt, egy alapítványt – ezen a digitális platformon visszajelzést kapunk arról is, miként hasznosult a támogatásunk. Nemcsak vállalkozásként, de magánemberként is segíthetünk fontos ügyeket, akár közvetlenül, akár úgy, hogy végignézünk egy támogatói tartalmat.

Öt esztendeje tölti be a cégnél a kereskedelmi és marketing igazgatói posztot: ez alkalmat ad egyfajta vissza-, és előretekintésre is.

Egészségügyi területről érkeztem ide, korábban a gyógyítást megkönnyítő gépekkel és műszerekkel foglalkoztam. Akkoriban azzal a jóleső tudattal ébredtem reggelente, hogy hozzáteszek valamit az egészségügy színvonalának javításához. Most pedig úgy indulok el minden nap, hogy egy olyan szektorban dolgozom, ahol segítünk az embereknek, vannak szép kihívások, remek karrierlehetőségek: ezt az érzést, tudást mind a saját dolgozóinknak, mind az egészségügyi pályát választó fiatalabb generáció tagjainak szeretném átadni.(x)

The post Szűrés, megelőzés, innováció, társadalmi felelősségvállalás– ezek fontosságáról kérdeztük Póda Tamást, a SYNLAB Hungary Kft. kereskedelmi és marketingigazgatóját. appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés