:

Korai lenne még leírni a Huaweit – mutatjuk, miért

Korai lenne még leírni a Huaweit – mutatjuk, miért

Több izgalmas termékkel, köztük egy ultravékony széthajtható mobillal jelzi a Huawei, hogy még nem adta fel.

Ma már világosan látszik, hogy amikor három éve a Trump-adminisztráció könyörtelen szankciókat hozott a Huawei ellen, nagyon komoly ütést vitt be az addig szárnyaló kínai konszernnek. A 2019-ben még a telefonos szektor első helyét ostromló cég eladásai bezuhantak, át kellett csoportosítaniuk az erőforrásaikat, el kellett adniuk a Honor almárkát, és a márka érték is megroggyant. De tény, hogy a vállalat egy pillanatra sem adta fel a harcot, és a nehézségek ellenére próbált és próbál helyt állni több fronton is.

Üzlet Szalai Péter 13 perc olvasás
Hendikeppel indulva: Ezt tudja a Huawei új csúcstelefonja
A jó élet Szalai Péter 10 perc olvasás
Tényleg életet menthet az okosóra?
A jó élet Smejkál Péter 18 perc olvasás
Ezt a kínai luxusterméket nem a koronavírus nyírja ki

Ennek tökéletes bizonyítéka, hogy a társaság 2022 nyarán egy nagyszabású nemzetközi gálán rengeteg új, érdekesnek és innovatívnak tűnő termékről rántotta le a leplet.

Lássuk ezek közül a legizgalmasabbakat, amelyek puszta létükkel képesek jelezni, hogy milyennek látja a telekommunikációs, szórakoztatóelektronikai, lifestyle és IT szektorok jövőjét a Huawei.

Nem adta fel a Huawei. Kép: Huawei

Az eseményen ismertetett stratégia szerint hat kiemelt területre, az okostelefonos innovációkra, az okostelefonokon kívüli termékekre, a HMS-ökoszisztéma fejlesztésére, az üzleti felhasználású (B2B) termékekre és szolgáltatásokra, valamint az autós és az okosotthont támogató megoldásokra fókuszál a cég. Így értelemszerűen a most bemutatott eszközök is ezen területekhez csatlakoznak valamilyen úton-módon.

Origami telefon

Az biztos, hogy a legfigyelemreméltóbb újdonság a Huawei Mate Xs2, amely a mostanában egyre divatosabb hajtogatható telefonok táborát erősíti. Az erős hardverrel, és combos aksival, valamint gyorstöltéssel megtámogatott készülék a kategóriájában ultrakönnyűnek számít 255 grammos súlyával. Kapott egy egész ígéretesnek tűnő, 50 megapixeles főkamerát is, ami a Huawei XD optikával kiegészítve új szintre emeli a mobilfotózást, legalábbis a cég szerint. Mindegy is, igazából a lényeg az, hogy egy ilyen jelenleg divatosnak számító, de rengeteg kihívást tartogató szegmensben tudtak életképes megoldással előrukkolni, ami azért erőt mutat.

Életerős telefonnal jelentkezett a Huawei. Kép: Huawei

E modellnek még nincs ajánlott fogyasztói ára, de biztos irgalmatlanul sokba fog kerülni. Viszont az eseményen két hagyományosabb, ám lényegesen olcsóbb készülék is bemutatkozott a nagyközönség előtt. A Nova Y70 80 ezer, a Nova Y90 pedig 100 ezer forintba került majd, és ezért a pénzért cserébe az ember sokoldalú, szórakozásra, munkára és kompromisszumokkal akár játékra is használható telefonokat kap.

Méretes laptopok

A Huawei anno a telefonjaival robbant be, de viszonylag hamar komoly névre tettek szert a laptop univerzumban is. A nehezen megszerzett pozíciókat pedig nem nagyon akarják elengedni, legalábbis erre utal, hogy két vadonatúj, felső kategóriás modellel rukkoltak elő. A könnyű, karcsú Huawei MateBook D16 és 16s nevű termékek szokatlanul nagy, 16 inches kijelzővel rendelkeznek. Ez a nagy méret pedig nagyon hasznos lehet a munkavégzés, tanulás vagy akár filmezés során is.
Ráadásul a jelek szerint ehhez a szükséges teljesítmény is megvan.

Notebook fronton is nyomul a cég. Kép: Huawei

A MateBook notikban ugyanis 12. generációs Intel Core H-sorozatú processzorok zakatolnak, nagy sebességű RAM-mal és SSD meghajtóval megtámogatva. A cégtől kapott infók értelmében Jól teljesítenek olyan esetben is, mint például az adatelemzés, a kódösszeállítás, vagy egyszerre több weboldal, diagram, esetleg PowerPoint alkalmazás megnyitása. Első körben a D16 jut el Magyarországra, a legnagyobb tudású verzió félmillió forintos ajánlott fogyasztói áron kerül a boltokba.

Tablet e-papír kijelzővel

A táblagép univerzumban is fura irányokba tapogatózik a konszern. Isztambulban ugyanis színre lépett a MatePad Paper, amely a Huawei első e-ink, azaz “elektronikus papír” kijelzős táblagépe. A modell 10,3 inches kijelzője elméletileg szembarát olvasási élményt kínál, azaz a megszokottnál komfortosabbá teszi a tartalomfogyasztást. Ez egyébként a világ első olyan e-ink panelje, amely megkapta a TÜV Rheinland Paper Like Display tanúsítványt.

Állítólag ha tollal együtt használják, akkor olyan érzést kelt, mintha a felhasználó hagyományos papírra írna.

Ugyanis amikor a hegye találkozik a tablet kijelzőjével, akkor kellemes, „susogó” hangot hallat. Őrület, hogy mik vannak!

Fülhallgató, zaj nélkül

A cég nyilván a valódi vezeték nélküli fülhallgatókat sem hanyagolta el a közelmúltban, hiszen e termékek iránt óriási az érdeklődés. Ennek köszönhetően született meg a Huawei Freebuds Pro 2, amely hagyományos kialakítással bír. A termékkel kapcsolatban a konszern munkatársai arról tájékoztattak, hogy a termék irgalmatlanul jól szól, köszönhetően a két integrált digitális-analóg konverter chipnek, és a fejlett frekvenciaváltó technológiára épülő négymágneses dinamikus meghajtónak.

Mágikus trükköket tud az új füles. Kép: Huawei

A készüléket felszerelték egy fejlett, 3 mikrofonos aktív zajszűréses rendszerrel, amely a korábbi modellhez képest 15 százalékkal hatékonyabban likvidálja a fülbe jutó külső hangokat. A Freebuds Pro 2-t ellátták egy elég szokatlan eljárással is. A tripla aktív hangszínszabályzó algoritmus elméletileg valós időben észleli a hangerő változásait, a hallójárat szerkezeti eltéréseit, és a viselési állapot változásait, és ennek függvényében a szoftver automatikusan módosít az egyes beállításokon.

Na ez azért már „mágia kategóriának” tűnik, szóval majd elhiszem, ha kipróbáltam, és működik, de tény, hogy elég menőn hangzik.

A Huaweinek nincs könnyű dolga, akkor sem lenne az, ha nem szankcionálnák a konszernt. A harc egyre gyilkosabb, a globális gazdasági körülmények a be-belobbanó pandémiával, az elszálló inflációval és a komplex szállítási nehézségekkel komoly kihívások elé állítanak minden piaci szereplőt. Mindenesetre a cég a jelek szerint bízik magában, a partnereiben, a fogyasztókban, és a jelen állás szerint rendelkezésre állnak a források ahhoz, hogy tartsák a tempót az innovációs versenyfutásban is.

The post Korai lenne még leírni a Huaweit – mutatjuk, miért appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés