:

Több turisztikai ingatlanfejlesztéstől is megválnak Jellinekék

Több turisztikai ingatlanfejlesztéstől is megválnak Jellinekék

Tokaji és szántódi turisztikai ingatlanfejlesztésektől is megvált az Appeninn Nyrt.

Az, aminek hangzik: hírek milliárdos üzletekről, milliárdos cégekről és úgy általában Magyarország milliárdosairól Bánáti Anna tálalásában.

Eladja a Dreamland Holding Zrt. alaptőkéjének 75 százalékát megtestesítő részvénycsomagját az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt., áll utóbbi BÉT-en megjelent rendkívüli tájékoztatásában. A vevő a Dreamland Investment Holding Kft., melynek tulajdonosa a Central European Opportunity II. Magántőkealap, valamint a Szepard Kft. – ennek tulajdonosa pedig az a Kante Awa, akinek férjéről, az idegenforgalomban egyre nagyobb teret nyerő Szepesi Richárdról 2019-ben a Hvg.hu megírta, hogy ő a legeredményesebb a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatain. (Az üzletemberről még 2017-ben írt rövid portrét a 24.hu.)

A Forbes becslése alapján a 189,2 milliárd forintos becsült vagyonával a 10. leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Appeninn 2020 nyarán lett 75 százalékos tulajdonos a Dreamland Holding Zrt.-ben. A cég több jelentős turisztikai ingatlanfejlesztési projektben érdekelt, ilyen többek között:

a visegrádi Lepence Strand- és Élményfürdő rekonstrukciója;egy főzőstúdiót és gasztroudvart is magában foglaló turisztikai központ Tokajban;a szántódi Balaland Family Hotel és a Balaland Familypark;valamint egy szintén ötcsillagos hotel építése Tokajon (Minaro Hotel).

Utóbbi két beruházás összértéke 78 millió euró, azaz közel 31 milliárd forint.

The post Több turisztikai ingatlanfejlesztéstől is megválnak Jellinekék appeared first on Forbes.hu.