:
Breaking News

Volt F1-főnök: Tűzbe tenném a kezem jóbarátomért, Putyin úrért

Volt F1-főnök: Tűzbe tenném a kezem jóbarátomért, Putyin úrért

A brit milliárdos szerint az orosz elnök is érző ember, Zelenszkij megpróbálhatott volna szavakkal hatni rá. A Forma-1 azonnal elhatárolódott a bizarr kijelentésektől.

Szürreális interjúban közölte a Forma-1 egykori igazgatója, Bernie Ecclestone, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „elsőrangú” ember, és hogy barátjáért akár tűzbe tenné a kezét – írja az Independent.

„Első osztályú, érző ember”

A Good Morning Britain kérdésére, hogy Ecclestone még mindig kiáll-e barátja mellett, a 91 éves brit milliárdos csak annyit mondott: „Még mindig tűzbe tenném érte a kezem. Jó volna, ha nem fájna, de ettől még megtenném.”

Ezt a következővel indokolta:

„Mert egy első osztályú ember, aki azt csinálja, ami szerinte a helyes dolog.”

„Sajnos hasonlít sok más üzletemberhez, kétségkívül hozzám is abban, hogy néha hibát vét. És mikor hibázol, mindent meg kell tenned, hogy kisétálj belőle valahogyan” – folytatta észveszejtő magyarázatát Ecclestone, még mielőtt Ukrajna elnökére, Volodimir Zelenszkijre is áttért volna.

Az egykori komikusra ugyanis azt mondta: „Olybá tűnik, ezt a szakmáját akarja folytatni. Szerintem, ha átgondolta volna a dolgokat és több erőfeszítést tett volna, hogy beszéljen Putyin úrral, aki egy érző ember, meghallgatta volna Zelenszkijt és valószínűleg próbált volna tenni az ügy érdekében.”

‘I’d still take a bullet for him.’

Bernie Ecclestone says Ukrainian President Zelensky should have listened to Putin to avoid war because Putin ‘is a sensible person’. pic.twitter.com/jZ1hLnrYTU

— Good Morning Britain (@GMB) June 30, 2022

Pole pozíciós reakció

A Forma-1 gyorsan reagált az interjúra:

leszögezték, hogy Ecclestone véleménye szöges ellentétben áll sportáguk modern értékeivel.

Bernie és Vlagyimir

A volt F1-vezér nem először védi Putyint.

Az elmúlt években több ízben is méltatta őt, nem csak az orosz invázió kezdete óta. Májusban például úgy fogalmazott, az orosz elnök „egyenes, tiszteletreméltó” ember.Barátságuk már a 2014-ben bevezetett orosz nagydíj óta szépen bimbódzik. 2019-ben Ecclestone még olyat is mondott Putyinról, hogy „rendes fickó, aki sosem tett még olyat, ami nem az emberek javát szolgálta volna”.

„Szeretném, ha ő vezetné Európát, más úgysincs, rosszabb ezért amúgy se lehetne a helyzet – mondta. – Nem vagyok híve a demokráciának, diktátorra van szükségünk.”

The post Volt F1-főnök: Tűzbe tenném a kezem jóbarátomért, Putyin úrért appeared first on Forbes.hu.