:

Nyár van, a covid pedig újra felfutóban

Nyár van, a covid pedig újra felfutóban

A WHO-főigazgató szerint aggasztóan alacsony a szegény országok átoltottsági aránya. A hazai esetszám is egyre növekvőben.

110 országban emelkedik a regisztrált koronavírusos fertőzések száma – jelentette be szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A számok

Június 30-tól számítva az elmúlt egy hétben világszinten több mint 4,1 millió esetet jelentettek, ez 18 százalékos heti növekedést jelent. Az új eseteket főképp az omikron BA.4 és BA.5 alvariánsa okozza.A legnagyobb ugrást a Közel-Kelet produkálta egy hét alatti 47 százalékos emelkedéssel, tartalmazza a WHO jelentése. Európában és Délkelet-Ázsiában körülbelül 32 százalékos a növekedés, Amerikában 14.A WHO szerint a halálos esetek száma hasonlóan alakul a múlt heti adathoz képest, kb. 8500 körül. A Közel-Keleten, Délkelet-Ázsiában, valamint az amerikai kontinensen nő a covidhoz fűződő elhalálozások száma. Napi címlap Topolay Gábor 13 perc olvasás
Angliát meghódította, majd több európai kórházmultit is vezetett Attila, a járvány mégis hazahozta
A jó élet Forbes 6 perc olvasás
7 pénztárcabarát, mégis lélegzetelállító európai úti cél, amit érdemes betervezni a nyárra

A WHO szavai

„A pandémia átalakulóban, de nem ért véget”

– mondta a Time szerint a hét során egy sajtótájékoztatón a WHO főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, aki emellett az egészségügyi dolgozók, illetve 60 év fölöttiek, tehát a leginkább veszélynek kitettek immunizálására hívta fel a figyelmet, mondván, sok száz millióan még mindig oltatlanok a koronavírussal szemben.

Bár világszerte több mint 1,2 milliárd oltakozást regisztráltak már, a szegény országokban az átlag átoltottság mindössze 13 százalék körül alakul, hívja fel a figyelmet Tedrosz.

Magyarország

Magyarországon jó ideje heti rendszerességgel, szerdánként jelentik be a legújabb koronavírus-adatokat.

A legfrissebb, június 29-i számok szerint 3042 új fertőzést regisztráltak, egy héttel korábban még 1961-et, azelőtt 1636-ot.Az elhunytak száma egy hét alatt csökkent, 32-ről 21-re. 

The post Nyár van, a covid pedig újra felfutóban appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés