:

A forint is izzad a nagy melegben

A forint is izzad a nagy melegben

Itt nem a 40 fok, hanem a 400-as euró a nap kérdése.

Péntek reggel óta szalad a forint a 400-as szint felé, az euróárfolyam két nap viszonylagos nyugalom után már át is lépte a 399-et.

Forrás és ábra: Google Finance Orbán Viktor kormányfő reggel letudta szokásos péntek reggeli rádióinterjúját, természetesen érintett benne háborús, gazdasági és inflációs kérdéseket is.Viszont ahogy azt a Portfolio is megjegyzi, eleve rossz a nemzetközi hangulat.A zuhanó európai részvénypiacok és a mínuszos BUX alapvetően negatív környezet nemcsak a forint számára, de a régiós devizák, a cseh korona és a lengyel zloty is gyengül.Bár annyira semelyikük sem teljesít alul, mint a magyar fizetőeszköz.

Ez az a hét, mikor egyébként a forint elérte újabb történelmi mélypontját, pár napja 404 fölé is kikacsintott. A jegybank kedden brutális kamatemelésről döntött, attól egy kicsit összeszedte magát a forint, de ahogy azt elemzésünkben is megírtuk, az árfolyam és az, hogy a piac tényleg elhiszi-e a jegybanknak, hogy képesek erőteljesen fellépni az infláció ellen, kéz a kézben járnak.

Több ebből Brutális kamatemelés a jegybanktól, megtáltosodott a forint MNB: Lassítunk, de mégsem, sőt rákapcsolunk! Ami biztos, hogy tovább nő az infláció

The post A forint is izzad a nagy melegben appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés