:

Miért nincsenek nyitva július 1-jén a gyógyszertárak?

Miért nincsenek nyitva július 1-jén a gyógyszertárak?

Ügyelet az lesz az orvosi rendelőkben és a gyógyszertárakban is.

Zárva lesznek ma, azaz július elsején a háziorvosi, a fogorvosi és a szakorvosi rendelők, valamint a védőnői tanácsadók és a gyógyszertárak – emlékeztet az MTI.

Miért?

A Semmelweis-nap, július 1-je az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap, Semmelweis Ignác, az anyák megmentőjének születésnapját ünnepeljük.

Ha már Semmelweis, róla nem mellesleg mozifilm is készül az életéről Vecsei H. Miklós főszereplésével, és igen komoly állami támogatást szavaztak meg hozzá.

Üzlet Vaszkó Iván 4 perc olvasás
Semmelweis-film készül 2,3 milliárdos állami támogatással, Vecsei H. Miklóssal a főszerepben

Ügyelet lesz?

A folyamatos egészségügyi ellátás érdekében az egészségügyi szolgáltatók a sürgős esetek ellátását ügyeleti rend szerint biztosítják, ez vonatkozik a háziorvosi és a kórházi ellátásra is – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.Ami a gyógyszerellátást illeti, a legtöbb településen szintén ügyeleti rend lesz biztosítva. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján lehet tájékozódni.

The post Miért nincsenek nyitva július 1-jén a gyógyszertárak? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés