:

Tiborcz beszállt, máris kilőtt az árfolyam

Tiborcz beszállt, máris kilőtt az árfolyam

Ingatlanok, szállodák, szépségipar, bank, most pedig szállítmányozás: Tiborcz István, a miniszterelnök veje tovább bővíti így is elég széles üzleti portfólióját: a Waberer’s-be vásárolta be magát. Hétfőn mindez bő 20 százalékkal tornázta fel a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) forgó Waberer’s részvények árfolyamát.

A hétfői kereskedés első pár órájában (körülbelül negyed 12-ig) 2190 és 2290 forint között adták-vették a Waberer’s papírjait, míg pénteki záróára (Tiborcz cégének vételi ajánlatát pénteken tőzsdezárás után jelentették be) 1800 forint volt.

Üzlet Forbes 3 perc olvasás
Tiborcz István hazaköltözik Marbelláról és tovább terjeszkedik
Üzlet Bánáti Anna 3 perc olvasás
Milliárdos szépségipari cégbe száll be Tiborcz István
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Tiborcz beszállt, hamar állami hátszelet kapott a városfejlesztés

A Waberer’s pénteken a BÉT honlapján jelentette be, hogy a BDPST Equity Zrt.-től kapott értesítés alapján a Waberer’s részvényeket birtokló MHB Optimum Zrt. tulajdonosa megváltozott. A Telex pénteki cikke szerint ez azt jelenti, hogy a Waberer’s-ben eddig 21 százalékot Mike Ferenc helyett Tiborcz Istváné lett ez a részesedés.

az nem derül ki, hogy mindez miként befolyásolja a Waberer’s International Nyrt. irányítását, vagyis Tiborcz István kér-e igazgatósági vagy felügyelőbizottsági tagságot, miként fog együttműködni a további nagytulajdonosokkal, Jellinek Dániellel (Trevelin Holding Zrt.), valamint Wáberer Györggyel (High Yield Vagyonkezelő Zrt.), illetve kívánja-e növelni a tulajdonrészét.

A tőzsdei bejelentés után nem sokkal a BDPST is kiadott egy közleményt, eszerint a társaság a Waberer’s International Nyrt. további nagytulajdonosaival, a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Trevelin Holding Zrt.-vel és a Geraldton Invest Zrt.-vel, valamint a Wáberer György érdekeltségébe tartozó High Yield Vagyonkezelő Zrt.-vel összehangoltan eljáró személyekként nyilvános vételi ajánlatot tesznek a részvényesek számára.

The post Tiborcz beszállt, máris kilőtt az árfolyam appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés