:

Rábólintott a GVH, Mészáros Lőrincé az ország egyik legnagyobb őrző-védő cége

Rábólintott a GVH, Mészáros Lőrincé az ország egyik legnagyobb őrző-védő cége

5 milliárdos árbevételű cég került hivatalosan is az ország leggazdagabbjához.

Az, aminek hangzik: hírek milliárdos üzletekről, milliárdos cégekről és úgy általában Magyarország milliárdosairól Bánáti Anna tálalásában.

Múlt héten jelezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) felé a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Beruházás-szervező Zrt., hogy felvásárolná a Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft.-t., valamint a Testőr-Audit Nemzetközi Biztonsági Tanácsadó és Auditáló Szolgáltató Kft.-t. Előbbi cég az elmúlt években rendre 5 milliárd forintos árbevételt generált, profitja 150 és 430 millió forint között alakult az elmúlt 5 üzleti évben.

Mindössze néhány nap kellett a GVH-nak ahhoz, hogy áldását adja az összefonódásra: a hétfőn megjelent közlemény értelmében a hatóságnak nem volt kifogása a deal ellen.

A Testőr Kft. több mint három évtizeden keresztül volt Kelemen István többségi tulajdonában, az ország egyik legnagyobb biztonságtechnikai cége. A kft. jelenleg 160 embert foglalkoztat, magas árbevételében szerepet játszik az is, hogy 2016 és 2022 áprilisa között 52 közbeszerzést nyert el. A honlapjukon lévő, kissé elavult referencialista alapján ők őrzik (vagy őrizték) többek között az MNB egyes központjait, a Hír TV, a Magyar Nemzet és a Századvég Alapítvány irodaházait, de megfordultak a Nav N Gónál és a Graphisoftnál is.

Mészáros Lőrinc jelenleg az ország leggazdagabb embere, legutóbbi becslésünk alapján 488,1 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik.

The post Rábólintott a GVH, Mészáros Lőrincé az ország egyik legnagyobb őrző-védő cége appeared first on Forbes.hu.