:
Breaking News

Újabb bank lépett: így hárítják át a különadót

Újabb bank lépett: így hárítják át a különadót

A K&H után az Erste Bank is bejelentette, hogy megemeli a lakossági számlák egyes tranzakciós díjait. A lépést az őket érintő adóterhek növekedésével magyarázzák.

A lépés nem annyira meglepetés, és valószínűleg a többi pénzintézet is hasonlóan jár majd el a következő hetekben. A Kiszámoló nevű blog szerdán megjelent írása szerint

a megemelt költségek július 15-én lépnek életbe,

és az ügyfelek szeptember 14-ig írásban jelezhetik, ha nem értenek egyet az emeléssel. Ez esetben azonnali hatállyal és díjmentesen megszűnik az Erste-nél vezetett számlájuk.

Pénz Zsiborás Gergő 16 perc olvasás
A pénztárcánk megóvása a különadóktól: gyorsan és látványosan bukott el ez a projekt
Üzlet Forbes 5 perc olvasás
Újabb bank lépett: így hárítják át a különadót

Nem az Erste a bankszektorban az első, amely áthárítja az ügyfelekre az adót. Ahogyan arról mi is írtunk, a K&H már korábban díjakat emelt és várhatóan egyre több banki kondíciós listában fog megjelenni a drágulás. A banki különadókból összesen 250 milliárd forint költségvetési bevételt vár a kormány, az energiaszektor különadóját követően ez a második legnagyobb tétel az extraprofitadó-tortában.

!function(e,i,n,s){var t="InfogramEmbeds",d=e.getElementsByTagName("script")[0];if(window[t]&&window[t].initialized)window[t].process&&window[t].process();else if(!e.getElementById(n)){var o=e.createElement("script");o.async=1,o.id=n,o.src="https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js",d.parentNode.insertBefore(o,d)}}(document,0,"infogram-async");

A légitársaságok közül a Ryanair volt az első, amely bejelentette, hogy áthárítja az utasokra a Magyarországon fizetendő extraprofitadót. A magyar kormány ezt ellenezte, külön vizsgálatot a Ryanair ellen, majd személyeskedésig fajuló vitába bocsátkozott az ír fapados légitársaság vezetőjével, Michael O’Leary-vel.

The post Újabb bank lépett: így hárítják át a különadót appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés