:

Lemond Boris Johnson brit miniszterelnök, a saját emberei küldték el

Lemond Boris Johnson brit miniszterelnök, a saját emberei küldték el

Reggel fél kilenckor elöntötte, a nap folyamán hivatalosan is bejelenti lemondását Boris Johnson, a Konzervatív Párt elnöke és brit miniszterelnök.

A mértékadó brit lapok mindegyike breaking newsként hozta, hogy miután az elmúlt napokban sorra mondtak le miniszterei, és szólították fe távozásra Johnsont, ma reggelre meghozta a döntést, és lemond. Pártelnöki tisztségét azonnal visszaadja, a miniszterelnöki székből ősszel távozik. Johnson szűk három évig (1079 napot) volt az Egyesült Királyság miniszterelnöke, ezzel övé az egyik legrövidebb kormányfői periódus.

Az új kormányfőt várhatóan októberben fogják megválasztani.

Menj el! Most

A BBC szerint Nadhim Zahawi, kedden kinevezett új pénzügyminiszter szerdán a Downing Street 10. alatt több minisztertársával távozásra szólította fel Johnsont. A két politikust harmincéves barátság fűzi egymáshoz, és mint Zadhawi írta tweetjében, sajnálattal vette tudomásul, hogy a miniszterelnök nem akar lemondani.

Prime Minister: this is not sustainable and it will only get worse: for you, for the Conservative Party and most importantly of all the country. You must do the right thing and go now. pic.twitter.com/F2iKT1PhvC

— Nadhim Zahawi (@nadhimzahawi) July 7, 2022

„Fáj a szívem, amiért nem hallgatott rám, és ezzel aláássa a kormány eddigi eredményeit. Levezényelte a Brexitet, kezelte a covidot, segítséget nyújtott Ukrajnának, de az országnak most nemcsak stabil kormányra van szüksége, hanem egy tisztességes és feddhetetlen kormányra is.

Miniszterelnök, a szíved mélyén te is tudod, mi a helyes: menj el, most” – zárta tweetjét Zahawi.

Cikkünk folyamatosan frissül.

The post Lemond Boris Johnson brit miniszterelnök, a saját emberei küldték el appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés