:
Breaking News

Törölt üzeneteinkhez is hozzáférhet a Facebook

Törölt üzeneteinkhez is hozzáférhet a Facebook

Egy volt alkalmazott beperelte a Facebook anyavállalatát, a Metát, mondván azért rúgták ki a cégtől, mert megkérdőjelezte egy újonnan bevezetett protokoll jogszerűségét. A korábban tartalommoderátorként dolgozó alkalmazott szerint a vállalat dolgozói könnyedén megkerülhették a Facebook szokásos adatvédelmi protokolljait, és olyan adatokhoz is hozzáférhettek, melyeket a felhasználók töröltek a Messenger alkalmazásból, írja a Gadget360.

Brennan Lawson kedden egy kaliforniai bíróságon perelte be a Metát. Elmondása szerint kirúgása után 18 hónapig munkanélküli volt, ezért 3 millió dollár kártérítést követel. A panasz szerint a protokoll egyszerre sértette meg az Európai Unió digitális adatvédelmi szabályait és a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság rendeletét, amely előírta a Facebook számára, hogy pontosan tájékoztassa a felhasználókat az adatmegőrzési politikájáról.

Lawsont 2019 júliusában rúgták ki a vállalattól, mert állítólag helytelenül használta a Facebook egyik adminisztrációs eszközét. A férfi azonban azt állítja, ez szimpla ürügy volt, és valójában a panasz miatt rúgták ki. Lawson szerint a törölt adatokhoz elsősorban az úgynevezett eszkalációs csapat juthatott hozzá, akik arra használták az információkat, hogy segítsék a bűnüldöző szerveket a felhasználókkal kapcsolatos vizsgálatokban.

A bűnüldöző szervek kérdéseket tettek fel a gyanúsított platformhasználatával kapcsolatban, például azt, hogy a gyanúsított kinek küldött üzenetet, mikor küldött üzeneteket, és még azt is, hogy mit tartalmaztak ezek az üzenetek. A Facebook pedig annak érdekében, hogy a kormányzat kegyeiben maradjon, a back-end protokollt használva hozzájutott az információkhoz, majd meghatározta, mennyit ad át ebből a hatóságoknak.

Lányi Örs további cikkei Kémprogramok elleni funkcióval látják el az Apple eszközeitKétszáz nyelvre képes fordítóprogramon dolgozik a MetaMegvan, mikor jön az év legjobban várt játéka

The post Törölt üzeneteinkhez is hozzáférhet a Facebook first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés