:

Megolvadó utakat eredményezhet az extrém időjárás

Megolvadó utakat eredményezhet az extrém időjárás

Brit szakértők szerint a küszöbön álló hőhullám hatására fennáll a veszélye annak, hogy egyes utak megolvadhatnak az Egyesült Királyságban. Meteorológusok szerint a hőmérséklet akár 40 Celsius-fok fölé is melegedhet júliusban, írja a Daily Star.

Ahogy az időjárás felmelegszik, az utak felmelegednek, és szinte garantálható, hogy azok hőmérséklete jelentősen magasabb lesz, mint a levegőé. A meleg hatására az útfelületek felpuhulhatnak, amelyről az aszfalt feketébb foltjai árulkodnak majd.

– jelentette ki Rod Dennis, az brit autósklub (RAC) szóvivője. Hozzátette: felkészültek a nagy melegre, és ha kell, akár a szórókocsikat is bevethetik, ugyanis a só segíthet javítani a járművek tapadását az olvadó utakon.

Esőben sem igazán bízhatnak a britek, ugyanis az elkövetkező tíz napban-két hétben nem várható csapadék a szigetországban. Ráadásul a hőhullám is egyre közelebb van, hétvégére akár már 30 fok is lehet az országban – mondta Jim Dale, a brit meteorológiai szolgálat szakértője. Az előrejelzések tartós, extrém hőségre figyelmeztetnek Nagy-Britanniában, és nem kizárt, hogy a melegrekordok is megdőlhetnek – bár néhány szakértő szerint nem ez a legvalószínűbb forgatókönyv.

Lányi Örs további cikkei Teljesen leállhat a Facebook és az Instagram EurópábanItt van a PET-palackból készült gumiabroncsItthon egy darabig még marad az ingyenes messengerezés

The post Megolvadó utakat eredményezhet az extrém időjárás first appeared on 24.hu.