:

Így néz ki a Fidesz házi alapítványának új kikötője

Így néz ki a Fidesz házi alapítványának új kikötője

A hétvégén adták át a kikötőt, de a képek csak most kerültek fel a közösségi felületekre.

Átadták a Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő, Diáktábor nevű komplexumot Révfülöpön – írja a Mathias Corvinus Collegium (MCC), amely a beruházásért felelt. A tábor, a tervhivatal egykori üdülője 2020-ban került az MCC-hez, a mostani komplexum a 2F-Bau Kft. és GB Group Kft. közös kivitelezésében jött létre.

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában

A 160 négyzetméteres tábor oktatási programok és rendezvények megtartására is alkalmas lesz, Kárpát-medence-szerte bárhonnan érkezhetnek a diákok. Az MCC a tábort kiemelt tehetséggondozási helyszínként kezeli. A tervek szerint minden évszakban használható lesz, egyszerre körülbelül 30 diák és 10-15 felnőtt üdülhet a helyszínen.

A megnyitón beszélt Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és az MCC kuratóriumának elnöke azt mondta: az MCC gondozásában a következő években nagyjából 20 helyszínen valósulnak meg fejlesztések. A mostani beruházás részeként megújult a táborhoz vezető gyalogos felüljáró is.

Üzlet Zsiborás Gergő 2 perc olvasás
Új tulajdonos szállhat be a Libri-Bookline Csoportba
Üzlet Forbes 3 perc olvasás
Közpénzből épít újabb kávézót Garancsi a NER egyik kedvenc filozófusáról elnevezve

A kormányközeli Matthias Corvinus Collegium bő két évtizede foglalkozik fiatalok tehetséggondozásával. A szervezetet 2020-ban tőkésítették fel nagyon komolyan: az MCC-t fenntartó Tihanyi Alapítvány tulajdonába került a Mol és a Richter 10-10 százalékos részvénycsomagja, azaz több százmilliárd forint értékű állami vagyon tulajdonosa lett bármiféle ellenjuttatás nélkül. Egy márciusi bírósági ítélet szerint már az is jogerős, hogy nyugodtan lehet a szervezetet a Fidesz janicsárképzőjének, illetve fideszes kisgömböcnek hívni.

The post Így néz ki a Fidesz házi alapítványának új kikötője appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés