:

Tűzveszély miatt hívnak vissza százezer Fordot

Tűzveszély miatt hívnak vissza százezer Fordot

Visszahívást rendelt el a Ford több új autójára, miután a vállalat közleménye szerint azok tűzveszélyesek lehetnek, írja az Engadget. A döntés a 2020 és 2022 között megjelent Corsain, Escape és Maverick hibrid járművek mintegy 100 689 példányát érintik az Egyesült Államokban.

A modellek mindegyike 2,5 literes hibrid és plug-in hibrid elektromos motorral rendelkezik. Az autógyártó az UPI hírügynökségnek elmondta, motorhiba esetén az érintett járművekből jelentős mennyiségű motorolaj és üzemanyaggőz szabadulhat fel. Ezek felhalmozódhatnak a járművek gyújtóforrásának közelében, ami tüzet okozhat a motorháztető alatt, sőt a benne lévő alkatrészeket is megolvaszthatja. A Ford szerint a visszahívott járműveket érintő motorhibákat elszigetelt gyártási problémák okozták.

Az amerikai autóipari vállalat közölte, nem érkezett hozzájuk olyan sérülésről vagy balesetről szóló bejelentés, amely kapcsolatban állna a meghibásodással.

A vállalat már értesítette a márkakereskedőket a döntésről, a tulajdonosok pedig várhatóan augusztus 8-ig kapják meg a hírt. A márkakereskedők a visszahívott járműveket az alsó motorburkolat és az aktív hűtőrács-zárók cseréjével javítják ki.

Rövid időn belül másodszor fordul elő a Forddal, hogy kénytelen autókat visszahívni egy hiba miatt. A múlt hónapban a Ford 49 ezer Mach-E elektromos autóval történt hasonló, miután kiderült, a nagyfeszültségű akkumulátor-csatlakozók könnyedén túlmelegedhetnek. A probléma miatt fennáll a veszélye, hogy a jármű nem tud elindulni, vagy menet közben elveszítheti a meghajtóerejét. A mostani hibrid járművekkel ellentétben – amelyeket fizikailag is módosítani kell – a visszahívott Mach-E-knek csak egy szoftverfrissítésre volt szükségük, amelyet a Ford néhány napja ki is adott.

Lányi Örs további cikkei Sérült emberek millióin segíthet a mesterséges izomMegvan, mi lehet a legzöldebb energiaforrásÍgy szennyezik a napelemek a bolygót

The post Tűzveszély miatt hívnak vissza százezer Fordot first appeared on 24.hu.