:

Még a kata-módosítás atyja szerint is „kissé erőteljes” lett a törvény, de „a magyar találékony”

Megszólalt Parragh László MKIK-elnök a friss kata-módosítás ügyében és tőle szokatlanul mintha valami kritikafélét fogalmazott volna meg. Azért a kormánnyal egyetért a módosítás ügyében.

Interjút adott tegnap este Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Világgazdaságnak és elismerte: az MKIK egyetért a kormánnyal, de a módosítás „kissé erőteljesre sikerült.” Pedig szerinte a kamara „letette az összes verziót, illetve számítást az asztalra”, amúgy pedig nem dolga minősíteni a politikai akaratot.

Azt pedig kizárta, hogy esetleg a törvényjavaslat puhulna valamit az elfogadásig, „kedden ilyenkor ez már jogszabály”

– hangsúlyozta Parragh.

Még a Mediaworks kötelekébe tartozó, feltétlenül kormánybarát Világgazdaság szerint is „jelentősen lecsökken” a katások köre, a nagy kérdés, hogy mennyi marad a nagyjából 450 ezer főből. Parragh azt mondta: „a magyar találékony, a most kiesőket nem éri jelentős hátrány, de alapvetően beterelődnek egy másik adónembe, aminek az ellenőrzése jóval egyszerűbb lesz állami oldalról.”

Több ebből A kata-adóparadicsom vége – ennyien járhatnak rosszabbul

Annyi kritikát azért fel mert hozni az MKIK, hogy szerintük a jövő januári start lett volna ideális, mert „az év közbeni átállás mindig többet visz, mint amennyit hoz.”

Mi is írtunk róla: a tegnap benyújtott és ma már biztos, hogy elfogadásra kerülő kata-módosítás a taxisok kivételével megtiltja, hogy a katások cégeknek számlázzanak. Azaz a mostani 450 ezer katásból valószínűleg alig marad valaki, aki szeptembertől is használhatja ezt az adónemet.

Parragh László az elmúlt években több kérdésben előtérbe került, mint egyfajta miniszterelnöki tanácsadó, számos témában nyilatkozott szokatlanul erőteljesen és a kormány érdekeit képviselve. A HVG a róla írt portréban úgy fogalmazott: Parragh lett Orbán Viktor bal keze. És igen, ő volt az is, aki 11 millió forintos órával a kezén beszélt arról, hogy a tanárokat a szabad nyár, a tűzoltókat az adrenalin-löket is motiválhatja, amikor a katasztrofális fizetésükre tekintenek.

Borítókép: Parragh László (b) és Matolcsy György, az MNB elnöke. MTI/Koszticsák Szilárd

The post Még a kata-módosítás atyja szerint is „kissé erőteljes” lett a törvény, de „a magyar találékony” appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés