:
Breaking News

Látszólag nekik kedvez, mégsem örülnek az új katajavaslatnak a taxisok

A taxisok azt mondják, az áfatörvény módosítása nélkül hiába kivételeznek velük, nekik is segítségre lenne szükségük.

A kormány hétfői törvénytervezete drasztikus változásokat lebegtetett be szeptember 1-től a katás adózók számára. Mint korábbi cikkünkben megírtuk, a javaslat szerint 18 millió forint lesz a kisvállalkozók éves bevételi határa, emellett a katások csak magánszemélyeknek adhatnak számlát, és ez alól kizárólag a taxisokat mentik fel, mondván, hogy szolgáltatásuk jellegéből fakadóan ez kivitelezhetetlen lenne. Ennek ellenére a taxisok sem elégedettek az új törvényjavaslattal – az Országos Taxis Szövetség elnöke nemtetszését fejezte ki a Telexnek.

Az áfatörvény módosítása nélkül nincsenek kisegítve a taxisok sem. Továbbra is csak évi 12 millió forintos bevételig adózhatnak kedvezményesen a taxisok. Akinek ennél nagyobb bevétele lesz, annak be kell fizetnie a 27 százalékos áfát. Amit nyer a réven, elveszíti a vámon”

– mondta el Metál Zoltán.

A taxisok szakmai érdekképviselete arra kérte a kormányt, hogy 24 órán belül korrigálják a törvényjavaslatot, és emeljék az áfahatárt minimum 14-15 millió forintra.

Ha szeretnél többet megtudni a témáról, olvasd el korábbi cikkeinket is, amikből kiderül, kik járhatnak legrosszabbul az új katatörvénnyel, mit gondol Parragh László MKIK-elnök az ügyről, és hogyan zajlik a tüntetés az új törvény ellen.

The post Látszólag nekik kedvez, mégsem örülnek az új katajavaslatnak a taxisok appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés