:

Egy nő beperli a Subwayt, mert állítja, nincs is tonhal a szendvicseikben

A Subway szerint viszont természetes, hogy ezzel-azzal összekeveredik a tonhal a konyhában.

Kaliforniában citálják bíróság elé a Subway gyorsétteremláncot, mert egy nő szerint megtévesztő, hogy a cég azt állítja, tonhalas szendvicsében „100 százalék” tonhal van.

A keresetet Nilima Amin, egy kalifornai lakos indítja, aki egy tengerbiológus állításaira hivatkozva azt mondja, a Subway megtéveszti vásárlóit a tonhalas szendvicsével.

A UCLA tudósa a Reuters szerint korábban 20 subwayes tonhalas szendvicset vizsgált meg, ezekből 19-ben

nem volt fellelhető tonhal DNS”,

ugyanakkor mind a húszban talált csirkéhez, tizenegyben sertéshez, hétben pedig marhától származó DNS-t.

Védekező Subway, kíváncsi bíró

Amin állítása szerint 2013 és 2019 között száz alkalommal evett Subwayekben Dél-Kaliforniában, és azt akarja bíróság előtt bizonyítani, hogy a cég szendvicseiben, salátáiban és wrapjeiben egyáltalán nincs tonhal.

Eközben a Subway azzal védekezik, hogy „józan gondolkodású” vendég nem gondolhatja, hogy valóban 100 százalékban csak tonhalat kap a rendelése után, hiszen egyértelmű, hogy majonézzel és kenyérmorzsával mindenképp keveredik az étel.

A Subway a többi DNS jelenlétét konyhai keresztszennyeződésekkel magyarázza. Az ügyben ítélkező bíró, aki a keresetről is döntött úgy nyilatkozott, nem kizárt, hogy elfogadható a Subway érvelése, de erről tárgyaláson kell dönteni.

A gyorsétteremlánc közleményben „meggondolatlannak” és „helytelennek” gondolja a pert, ugyanakkor azt is írták, biztosak a győzelmükben.

The post Egy nő beperli a Subwayt, mert állítja, nincs is tonhal a szendvicseikben appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés