:

Ma a Nyugati teret és a körutat zárták le a kataváltoztatás ellen tüntetők – fotók

Ma a Nyugati teret és a körutat zárták le a kataváltoztatás ellen tüntetők – fotók

A Parlament elé szerdán 18 órára szervezett tüntetés véget ért, de pár ezren a Nyugati térre vonultak a kataváltoztatás ellen tüntetők.

A Momentum szervezett tüntetést 18 órára a Parlament elé a katamódosítás ellen. Az eseményen közéleti személyiségek – köztük Tompa Andrea író, Ésik Sándor, a Diétás Magyar Múzsa Facebook-oldal főszerkesztője, Para-Kovács Imre újságíró, Szabó-szontágh Luca improvizációs színés és tréner – valamint Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke szólalt fel.

A helyszínen lévő kollégánk Szalai Péter azt mondta, a tüntetés végén a tömegben egyszercsak elhangzott a „foglaljuk el a Nyugati teret!” felszólítás, ami után egy-két ezren el is indultak a pályaudvar felé.

Odaérkezve a tegnapi hídfoglalós demonstrációkhoz hasonlóan ismét a futárok voltak a hangadók, mellettük a motorosok és a biciklisek is fontos szerepet játszottak a Nyugati tér lezárásában. Sem a 4-6-os villamos, sem az autók nem tudtak átjutni a tömegen, azokat visszafordították. A rendőrök felszólították a tömeget a tér szabaddá tételére, de az nem engedelmeskedett.

A tüntetők főleg a miniszterelnököt és a Fideszt szidták, gyakran csendült fel „Orbán, takarodj!”, „Ne írd alá, Kata!” (a köztársasági elnökre, Novák Katalinra célozva), valamint „mocskos Fidesz” rigmus. A Nyugati téren kollégánk csak egy politikust, a hídfoglalásokon is jelenlevő Jámbor Andrást látta a baloldali Szikra Mozgalomból.

Kollégánk szerint a hangulat békés, de feszült volt, a többséget továbbra is a törvényhozás kiszámíthatatlansága zavarja. Általános elkeseredettséget érzékelt „egy kis gyűlölettel fűszerezve”. Forradalmi hangulat ennek ellenére szerinte nincs, a körúti kocsmákban és kávézókban békésen fogyasztottak a vendégek.

+ 10 kép a galériában + 10 kép a galériában

The post Ma a Nyugati teret és a körutat zárták le a kataváltoztatás ellen tüntetők – fotók appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés