:

Lépett az egyik magyar nagyfoglalkoztató: akár heti fizetést is kérhetnek az alkalmazottak

Lépett az egyik magyar nagyfoglalkoztató: akár heti fizetést is kérhetnek az alkalmazottak

A 7000 főt foglalkoztató B+N Referencia Zrt. egy magyar startup megoldásával teszi elérhetővé, hogy a munkavállalói rugalmasan, akár heti vagy kétheti rendszerességgel jussanak hozzá a fizetésükhöz.

A Salarify Pay megoldást a magyar Swipe Technologies fejleszti, a startupról többször írtunk: a megoldásuk lényege, hogy a munkavállalók rugalmasan juthatnak hozzá a már ledolgozott munkájukért járó fizetéshez, vagyis akár hetente vagy nagyobb hóvégi kiadások előtt is pénzhez juthatnak. A foglalkoztató cégeknek ez azért éri meg, mert az ilyen megoldások növelhetik a munkavállalói elköteleződést, alacsonyabb szinten tartva a fluktuációt (a rugalmas kifizetéssel járó feladatokat a Salarify platformja pedig megoldja helyettük).

Heti fizetés: így működik

A szolgáltatást a megrendelő cég nyújtja a dolgozóinak, ezért használatáért csak ő fizet. Minden adat titkosított, külső személy nem férhet hozzá. A Salarify Pay percek alatt elérhető a dolgozók
számára: a regisztráció után az applikáció máris aktív.

Radák Bence, a Salarify alapító-CEO-ja. Fotó: Sebestyén László

A Kis-Szölgyémi Ferenc magyar milliárdos érdekeltségébe tartozó B+N Referencia egykor Simicska Lajos üzleti köréhez tartozott, az eredendően takarítással foglalkozó cég felvásárlásokon és nagy állami tendereken keresztül nőtt hatalmasra és lett komplex ingatlanüzemeltető társaság. Ma már nemcsak takarítanak, de ott vannak a reptéren, robotokat fejlesztenek, ingatlanok teljeskörű üzemeltetésében vesznek részt és régiós szinten is terjeszkednek. A társaság mára 7000 fős nagyfoglalkoztató lett Magyarországon (a régióban 22 ezer alkalmazottja van összesen), a 2021-es évet pedig 122,9 milliárdos forgalom mellett 18,6 milliárdos rekord profittal zárta.

Rugalmas fizetés: ezért jó a munkaadónak

A munkaerőhiány és a magas fluktuáció ezen a piacon is jelen van, a B+N a Salarify Pay bevezetésével növelné a munkavállalói elköteleződést, de a rugalmas bérhozzáférés a pénzügyi stressz csökkentésével akár a hatékonyabb munkavégzéshez is hozzájárulhat.

Az együttműködésben a Raiffeisen Bank is részt vett, hiszen az általuk fejlesztett Raiffeisen Pay API is most élesedik, a magyar startup tudja kipróbálni élesben a megoldást először.

The post Lépett az egyik magyar nagyfoglalkoztató: akár heti fizetést is kérhetnek az alkalmazottak appeared first on Forbes.hu.