:

Durván megdrágulhatnak a laptopok és a számítógépek

Durván megdrágulhatnak a laptopok és a számítógépek

Jelentős mértékű áremelkedéséről tájékoztatta partnereit a legnagyobb amerikai chipgyártó, az Intel – írja a Nikkei. A vállalat szinte a teljes termékportfóliójára kiterjedő árkorrekciót végrehajtását tervezi ősszel, amely akár a 20 százalékot is elérheti egyes termékei esetében. Az átlagos árnövekedés 10-20 százalék közötti lesz.

A cég tájékoztatása szerint elsősorban a gyártási költségek és az alapanyagárak emelkedése miatt vált szükségszerűvé a drágulás. A lap forrásai szerint mindez kihat majd az Intel szerverprocesszoraira, a PC-kbe gyártott processzorokra, és az olyan célprocesszorokra is, mint például a WiFi-vezérlők. A chipgyártó már korábban, az első negyedéves üzleti jelentésében jelezte a partnereknek, hogy az év második felében a piaci körülmények hatására kénytelen lesz árkorrekciót végrehajtani.

Az amerikai cég nincs egyedül ezzel a lépéssel, a világ legnagyobb szerződéses chipgyártója, a tajvani TSMC idén év elején évtizedek óta nem látott mértékben emelte meg a gyártás árait, ráadásul azóta közölte, hogy jövő év elején újabb árkorrekciót tervez – írja a HWSW. Az áremeléssel párhuzamosan, a globális szinten növekvő infláció miatt a költések visszafogását is kénytelenek voltak meglépni a gyártók, amely a fogyasztói szegmensben máris a kereslet csökkenéséhez vezetett. Ez jelentős változás a koronavírus-járvány hatására megjelenő túlkereslethez képest.

Lányi Örs további cikkei 1460 milliárd forintos üzletet kötött a SonyGamer autókká alakulhatnak a Tesla modellekAkkora volt a marihuánafelhő, hogy evakuálni kellett egy várost

The post Durván megdrágulhatnak a laptopok és a számítógépek first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés