:

Forog a Dűne 2., mutatjuk, kikkel futhatsz össze Budapesten

Forog a Dűne 2., mutatjuk, kikkel futhatsz össze Budapesten

Ha bárki túl ismerősnek tűnne az utcán, az lehet, nem véletlen.

Csapót posztolt a Dűne hivatalos profilja, avagy forog a Frank Herbert-féle sci-fi klasszikus filmadaptációjának folytatása. Ez egyet jelenthet: ahogy azt korábbi sajtóértesülésekből megtudhattuk, az olaszországi előkészítési munkálatok után ismét Budapestre érkezik a produkció, hogy a héten a magyar fővárosban is elinduljon a forgatás.

We’re rolling. Production on Dune: Part Two has begun. #DuneMovie pic.twitter.com/H31MTEcvcS

— DUNE (@dunemovie) July 18, 2022

Lesz folytatás?

Igen. A Dűne magyar vonatkozású Oscar-díjat is bezsebelt első része még a covid húzósabb időszakán, tavaly ősszel debütált a mozikban. Ráadásul abban az időben, mikor a tengerentúlon a Warner még egy napon ejtette meg mozis és streampremierjeit 2021-es mozifilmes kínálatával. Közel 400 millió dollár körüli globális bevételét ehhez mérten kell megítélni (idén nyáron azért már sokkal jobb bőrben a moziipar), ahogy azt is, hogy az első felvonás 165 millió dolláros büdzséje ellenére végül mégiscsak bizalmat szavazott a stúdió Denis Villeneuve kanadai rendezőnek, hogy a regény maradék részét is filmre vihesse.

Több ebből Tom Cruise röhögve szárnyal a minyonok, a dinók és a szuperhősök fölött Oscar-nyertesek: történelmi legjobb film, magyar díjazott és egy sokkoló saller Will Smithtől

Szóval itt tartunk: ahogy az első etap, úgy a második felvonás is elérte Budapestet és környékét, és mint 2019 tavaszát vagy 2020 nyarát az első film gyártása során, úgy a mostani nyarat a második résszel is majd szépen el lehet ütni sztárlessel.

Közben Timothée Chalamet visszatért Budapestre, augusztus 25-ig pótforgatják itt a Dűnét. pic.twitter.com/aDgBJ0fjDW

— Varga Ferenc (@filmklub) August 10, 2020

Kik jönnek?

Például Austin Butler (a friss Elvis film címszereplőjét), aki Feyd-Rautha Harkonnent fogja játszani (az 1984-es, David Lynch-féle változatban Sting játszotta), és aki máris megmutatkozott az Akadémia utcán.A visszatérő színészek közül természetesen Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Josh Brolin, Stellan Skarsgård vagy Dave Bautista bukkanhat fel itt, ott, amott.De lesz egy csomó újonca is a folytatásnak Florence Pugh-tól kezdve Christopher Walkenen át Léa Seydoux-n keresztül a már említett Butlerig.És persze Villeneuve-öt se felejtsük, vele összefutni sem lehet mindennapos élmény. Fotózták már őt (és Chalamet-t) az Andrássyn, a Művész Kávéház teraszán, ami nem mellesleg a Forbes-szerkesztőségtől is csak két percre van. Lehet, gyakrabban kéne lejárnom oda?

Íme, galériába szedve a folytatás pár fontosabb arca:

+ 5 kép a galériában + 5 kép a galériában

Premier?

A bemutatót nemrég tolták odébb, Amerikában 2023. október 20. helyett a hálaadási hosszú hétvége előtti hétre, november 17-re. Hivatalos magyar dátum még nincs.

A borítóképen Timothée Chalamet két szerencsés rajongó körében 2020 augusztusán a budapesti Bigfish előtt.

The post Forog a Dűne 2., mutatjuk, kikkel futhatsz össze Budapesten appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés