:

Időutazás a T. Házban: jönnek a főispánok és belefért egy kis államosítás is

Ahogy írtuk, ma döntött a 2023-as költségvetés fő számairól a parlament, de a salátatörvénybe – szinte már megszokott módon – belevettek több más ügyet is.

Elfogadta a kormánypárti többség a jövő évi költségvetést megalapozó törvényt, de abba több, a büdzsét nem érintő döntés is bekerült.

A legfontosabb ügyek a büdzsé mellett, amiről ma döntés született:

a kormány megbízottak főispánok lesznek, az elnevezés több mint 70 év után kerül vissza a magyar jogba;a megyékből vármegye lesz;2024-től egy napon lesz az EP- és az önkormányzati választás (ehhez az alaptörvényt kellett módosítani);„Lex blur”: aki egy fotón szerepel a miniszterelnökkel vagy a köztársasági elnökkel, kérheti, hogy a képen tegyék felismerhetetlenné;ellentételezés nélkül több közteret is elvesznek a fővárostól, államosítják azokat (Vörösmarty tér, Podmaniczky tér, Széchenyi István tér és József Attila utca).

A kormányfő a szavazás előtt egy tanácskozást is összehívott az energetikai veszélyhelyzetre hivatkozva, a rezsicsomaggal kapcsolatban napokon belül megjelenhetnek a részletek.

Több ebből Albérletpiac: ki lehet a rezsiszabályok átírásának nyertese és vesztese? Időutazás a T. Házban: jönnek a főispánok és belefért egy kis államosítás is

The post Időutazás a T. Házban: jönnek a főispánok és belefért egy kis államosítás is appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés