:

Ritkán győzik le Elon Muskot, most megtörtént

Ritkán győzik le Elon Muskot, most megtörtént

A világ leggazdagabb embere fel akarta vásárolni a világ egyik legfontosabb cégét. Telt-múlt az idő, az ügylet viszont nemigen akart előrébb gördülni, végül a dollármilliárdos fel is függesztette az egyeztetéseket. Eddig bírta a tech vállalat, bíróságra viszi az ügyet. Egy fontos csatát most meg is nyert, de nem a háborút.

Az ügyben illetékes delaware-i bíróság kedden meghallgatta a Twittert és Elon Muskot is, és úgy döntött, októberre időzíti a per tárgyalását.

Honnan indultunk?

Ahogy arról a múlt héten beszámoltunk a Forbes.hu-n, a közösségimédia-óriás tényleg bíróságra rángatja a dollármilliárdos Tesla-vezért, miután az úgy döntött, megpróbál elállni tavasszal bejelentett, 44 milliárd dolláros felvásárlási szándékától.

Musk azzal indokolta az egyeztetések szüneteltetetését, hogy bár továbbra is elkötelezett, nem kapta meg a kamuprofilok szerinte tényleges arányáról kért információkat a cég vezetésétől.A Twitter állítja, hogy ezek aránya legfeljebb öt százalék, Musk viszont ezt nem hiszi el. Sokak szerint Musk a kamuprofilos ügybe kapaszkodva próbál kihátrálni a túlárazott üzletből.

A Twitter Musk kihátrálására reagálva azonnal jogi ellenlépéssel fenyegetett, végül tényleg elindult az eljárás.

„Úgy tűnik, Elon Musk azt hiszi: nyugodtan meggondolhatja magát, szétverhet egy céget, árthat a részvényeseknek, majd simán odébb sétálhat”

– áll a felperesi beadványban.

A perirat szerint Musk számos ponton megsértette a felvásárlási megállapodást, ami súlyosan ártott a Twitternek.

A cég szerint Musk már az év elején úgy vásárolt fel a részvényeket, hogy azt nem hozta nyilvánosságra.A felvásárlási huzavona nagyon megütötte az árfolyamot, jelenleg 34 dolláron kereskednek vele, messze az 54 dollártól, ahol a megállapodás április megszületésekor volt.A Twitter szerint pedig az egész ügy annyira megviselte a céget, hogy megalapítása óta először erősödött fel a munkavállalói elvándorlás. Üzlet Forbes 4 perc olvasás
Tényleg bíróságra kell mennie Elon Musknak a Twitter miatt
Üzlet Forbes 5 perc olvasás
Elfajult a kamuprofilos szappanopera, bíróságra rángathatják Elon Muskot

Mi történt most?

A Twitter mihamarabb tárgyalóterembe akarta ráncigálni az üzletembert, mondván, minél tovább halogatják az ügyletet, az annál jobban árt a cégnek. Szeptemberi tárgyalást kérvényeztek a bíróságtól.Musk viszont februárig tolta volna az eljárást, hogy a kamuprofilokról szóló vádjait alaposabban ki lehessen vizsgálni, amiatt pedig eleve indokolatlannak tartotta a gyorsított eljárást, mert a felvásárlás finanszírozásának határideje áprilisra szól.

Természetesen a Twitter nem értett egyet azzal, hogy szükség volna mélyebb elemzésre az ítélethozatalhoz, hiszen a kamuprofilok száma eleve nem képezte tárgyát a kettejük közti felvásárlási szerződésnek, sőt minél tovább húzzák a pert, annál jobban bonyolítaná az elhúzott akvizíció saját mindennapi működésüket is.

Mi lett a döntés?

A bíró a két dátum közé, de a Twitter kéréséhez közelebbi időpontról döntött, így végül egyetértve a tech cég aggodalmaival és nekik kedvezőbb döntést hozva.

Októberben öt napon át fogják tárgyalni az ügyet.

A bíró megjegyezte, ez nem azt jelenti, hogy az alatt az öt nap alatt ítélet is fog születni, a bírósági határozattal, fellebbezéssel és a többivel együtt ennél azért több időre lesz szükség.

The post Ritkán győzik le Elon Muskot, most megtörtént appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés